Finansielle utfordringer for eiere

Liverpool Echo tror Tom Hicks og George Gillett står overfor seriøse problemer når man skal låne penger til start av stadionbygging. John Barnes søker forgjeves etter managerjobb.

Ny utsetting av byggestart?
Hicks og Gillett har hele tiden hevdet at arbeidet med den nye stadion i Stanley Park vil ta til innen slutten av september, etter at budsjettsprekk gjorde at man måtte revidere planer for en ny og moderne arena med 70.000 sitteplasser.

Økonomikrisen i USA har gjort at mange har satt spørsmålstegn ved om amerikanerne virkelig har finansielle muskler til å sette stadionplanene ut i livet. I en nokså spekulativ artikkel i Liverpool Echo i dag, uten kilder eller sitater, blir det tatt utgangspunkt i at den nevnte krisen har satt større krav til egenkapital ved lån.

Echo skriver at ved å låne nye £200M kan Hicks og Gillett selv måtte garantere for £100M, da situasjonen har forandret seg radikalt i forhold til hva som kreves i forhold til å finansiere store prosjekter.

Dette kan derfor bli en kritisk høst for Liverpools eiere, da bygging av "nye Anfield" i Stanley Park er selve hjørnesteinen i et fremtidig og konkurransedyktig Liverpool FC. I bakgrunnen vil DIC, med Sheik Mohammed al Rashid bin Maktoum, lure i bakgrunnen for å vente på et øyeblikk hvor man kan gå inn for å sikre seg den mestvinnende klubben i engelsk fotball.


Barnes vil bli manager igjen
Britisk presse har gjort et stort nummer av at Paul Ince er blitt den første fargende engelske manageren i Premier League, og i følge BBC er kun om lag en prosent av alle trenerne i ligasystemet farget.

John Barnes legger ikke skjul på at han føler det er ekstra vanskelig for ham å få en jobb som manager, og at han har prøvde lenge og hardt å komme tilbake etter at han fikk sparken i Celtic for en del år siden.

- Jeg har søkt på en mengde jobber og noen ganger har man ikke en gang hatt høflighet til å gi meg et svar, sier Barnes til BBC.

- Jeg kunne kanskje forstå det hvis jeg søkte om managerjobber på toppnivå, men dette var klubber i League 1.

- Det er ikke mange managere som ikke har gjort feil, spesielt tidlig i deres karriere, sier John om sin tid i Celtic. - Du lærer av dine feil og du kommer tilbake sterkere og bedre.

- Jeg er engasjert når det gjelder fotball og det være manager, og jeg er villig til å kjempe meg opp bra bunnen av. Det er bare det at jeg får ikke sjansen.