Finnan frustrert over uroen rundt klubben

Steve Finnan innrømmer at uroen rundt klubben om dagen er et irritasjonsmoment for spillerne, men tror ikke det påvirker prestasjonene ute på banen.

The Irish Independent har i dag et lengre intervju med Steve Finnan, i forbindelse med at Liverpools høyreback har gitt beskjed om at han gir seg som landslagsspiller. Der får han også spørsmål om all turbulensen rundt Liverpool om dagen påvirker spillerne.

- Spillerne vil si at det ikke påvirker deres prestasjoner, og det er nært opp til sannheten. Du tenker ikke på dette når du er ute på banen og spiller. Men spekulasjonene er der hver dag i garderoben og på treningsbanen. Det er over alt i avisene. Over alt rundt deg. Det er noe nytt hver dag. Det blir en kilde til irritasjon. For hele klubbens skyld, for managerens skyld, for spillernes skyld, for supporternes skyld, hadde det vært best om dette hadde vært ordnet opp i, slik at alle kan konsentrere seg om jobben sin, sier mannen som fyller 32 år om tre måneder.

Ellers sier Finnan at det ikke finnes en sjanse i havet for at han går tilbake på beslutningen om å gi seg på landslaget.

- Avgjørelsen ble ikke tatt med lett hjerte, men det var temmelig klart for meg at dette var den rette avgjørelsen å ta.

Finnan insisterer på at Rafael Benitez på ingen måte har påvirket ham til å ta denne avgjørelsen. Han avslører at han faktisk ikke fortalte manageren noe om dette før i begynnelsen av denne uken. Han informerte klubben offentlig i går.

- Forhåpentligvis vil dette gagne min klubbkarriere, selv om det ikke er årsaken til at jeg gir meg som landslagsspiller. Jeg håper jeg har et par år igjen i Premier League. Jeg har spilt voldsomt mange kamper for klubb- og landslag de siste sesongene, og kroppen merker kjøret mer og mer med årene.

- Det var en tøff avgjørelse å ta. Men jeg har hatt det i tankene i noen måneder nå. Vi klarte ikke å kvalifisere oss for EM, så jeg følte at dette var riktig tidspunkt å gi seg på. Jeg ønsket bare ikke å gjøre det med en gang etter at EM-kvalifiseringen var over, med alle de negative presseoppslagene som var rundt landslaget på det tidspunkt. Men jeg ønsket samtidig å offentliggjøre min beslutning før en ny manager ble ansatt. Nå var det like før troppen til privatlandskampen mot Brasil skulle tas ut, og jeg ønsket å si fra før det.

- Jeg ønsket ikke å spille noen få privatlandskamper, kanskje til og med noen få VM-kvalifiseringskamper, for så å begynne å undre på om jeg skulle ha gitt meg etter EM-kvaliken. Tiden er inne for en ny manageren til å hente inn unge spillere. Jeg vil være 34 år når neste VM-sluttspill spilles. Da er det bare fair at de unge spillerne slipper til.

Høydepunktet i Finnans landslagskarriere var VM-sluttspillet i 2002. Han spilte alle fire kampene for Irland, og scoret på straffespark i straffespark-konkurransen mot Spania.

- VM i 2002 var en av de største opplevelsene i mitt liv, ikke bare i min landslagskarriere. Det var fantastisk. Når man ser tilbake vil folk fortsatt snakke om det som skjedde mot Spania. Det tok fokus bort fra den gode prestasjonen vi gjorde i den turneringen. Jeg ser tilbake på det som flotte dager. Det var et slag i ansiktet å tape for Spania, men det var likevel en fantastisk kveld. Jeg hadde egentlig ikke tatt noe straffespark av betydning før, men meldte meg frivillig til straffespark-konkurransen. Jeg trodde jeg ville score. Dessverre hadde vi bommet på to forsøk allerede da min tur kom, så selv om jeg satte straffesparket mitt i mål gjorde det ikke noe til eller fra til slutt. Men det var en stor opplevelse å ta del i. Vi var veldig nær å nå kvartfinalen.

Ikke lenge etter VM ble Mick McCarthy erstattet av Brian Kerr som landslagssjef. Et bytte som slo negativt ut for Finnan. Kerr ønsket nemlig å bruke Stephen Carr som sin høyreback, og Finnan ble brukt i andre posisjoner eller ikke i det hele tatt.

- Jeg spilte ikke mange kamper som høyreback under Kerr, og det er det jeg er. Jeg ble benyttet på midtbanen eller som venstreback, eller jeg ble ikke benyttet i det hele tatt. Jeg vet at andre spillere også hadde det på samme måte. Folk hevdet at jeg var den beste høyrebacken i Premier League på den tiden, så jeg burde definitivt beholdt min posisjon på laget. Det var frustrerende. Jeg følte at jeg ble urettferdig behandlet.

Det var derfor en lettelse for Finnan når Steve Staunton tok over som landslagssjef, selv om Staunton måtte tåle mye kritikk fra omgivelsene.

- Staunton fikk det tøft. Det var innlysende at vi ikke ville kvalifisere oss til EM etter kampen mot Tsjekkia, så vi spilte de siste kvalifiseringskampene vel vitende om at vi ikke hadde en sjanse.