Flere kan score, sier Rafa

Rafael Benitez understreker sterkt at flere enn Fernando Torres kan score mål for Liverpool. Røde fans mener Sky forfølger Liverpool. Fergie kritiserer egne spillere foran storkampen søndag.

LFC har flere målfarlige spillere, sier Rafa

Det har vært mye fokus på Fernando Torres og hans egenskaper foran motstanderens mål den siste perioden. Nå går Liverpool-manager Rafael Benitez ut og sier at det er flere av hans spillere som kan score mål.

Etter scoringen mot Reading på lørdag er Torres den første siden Robbie Fowler i 1995-96-sesongen som når 20 scoringer i løpet av sesongen. 23-åringens mål etter 48 minutter på Anfield lørdag var hans niende på seks kamper for Rafas lag, og manageren legger ikke skjul på at han krysser sine fingre for at han nå skal holde seg skadefri. Fernando har slitt med skader tidligere i sesongen, og fikk også en liten skade i første omgang mot Reading, men kunne heldigvis fortsette kampen ut.

- Fernando vil fortsette å være en trussel for ethvert forsvar sesongen ut, men jeg vil sterkt understreke at vi ikke er helt avhengige av Torres og hans mål. Folk spør meg; hvorfor skifter du, hvorfor roterer du? Jeg gjør dette for at jeg ønsker å holde mine spillere friske og skadefrie, sier Benitez.

Den spanske manageren sier at han alltid tenker på den neste kampen og hvilke spillere han skal bruke.

- Tre kamper på seks dager og seks kamper på 16 dager, alle av disse med høyt tempo og mye fysisk spill. Vi må tenke på hver enkelt kamp og hvilke spillere vi skal bruke. I tillegg til Torres har vi angripere som Kuyt, Crouch og Voronin, tre spillere som kan score mål. Mot Reading hadde vi Babel, Kuyt, Gerrard og Torres som offensive spillere. Alle disse har gode sjanser i løpet av hver eneste kamp. Har du ikke en spiller, må du bruke andre. Slik situasjonen er nå, så vil jeg si at vi har nok kvalitet i laget, sier Benitez.

Han er svært glad for at Torres har brutt 20-målsbarrieren, men roser også hans andre angripere, Dirk Kuyt og Ryan Babel, som når over store areal i spanjolens 4-2-3-1-formasjon.

- Nederlendernes løpsvillighet og arbeidskapasitet var viktig for Torres og viktig for oss, sier Rafa.

Han ønsker også å si noe om pengene han brukte på sine offensive spillere sist sommer.

- Alle snakker om alle pengene vi har brukt, men det er litt interessant. Dette er litt svart-hvitt. Alle sier at vi gjorde et fantastisk kjøp om en spiller, og et virkelig dårlig kjøp om en annen spiller som kommer for ingenting. Hvorfor? Bare fordi han kommer hit gratis? Har du penger, er det lettere å signere bedre spillere. Hvis Kuyt spiller spiss, så kan han score mål. Det er samme sak med Babel. Men for å balansere laget, så er det veldig positivt fordi de arbeider så hardt for laget. Det er det viktigste av alt.

Etter sjokktapet for Barnsley i FA-cupen, har Liverpool nå vunnet sju kamper på rad. Med fem vanvittig spennende og store oppgjør i vente den nærmeste måneden mot Manchester United, Everton og tre ganger Arsenal, innrømmer Rafa at det er lettere å motivere spillerne nå enn tidligere.

- Laget spiller godt. Vi har to eller tre kamper som vi har spilt uavgjort tidligere i sesongen, som vi burde vunnet. Det er alltid en sjanse for at vi ikke setter våre sjanser, og at motstanderne våre scorer på sine sjanser. Det er små marginer i mange oppgjør. Dersom Reading hadde scoret mot slutten av kampen lørdag, ville folk sagt at vi spilte en god kamp, hadde mange store sjanser, men... Men nå vinner vi kampene, og får mer selvtillit inn i laget. Dette er tydelig å merke i garderoben. Mentaliteten til hver enkelt spiller er positiv. Slik blir det når vi vinner kamper. Det er lettere for manageren å motivere spillerne fordi de er hundre prosent klare til hver enkelt kamp, sier Benitez.

Rød kritikk mot Sky
Sky Sports må tåle kritikk fra mange Liverpool-fans etter mistanken om at sportskanalen er kritisk til laget fra Anfield. Det var kommentarer fra eksperten Andy Gray i forbindelse med Champions League-kampen mot Inter Milan som fikk Liverpool-fansen til å se mer rødt enn de pleier. Gray er sterkt mistenkt for å favorisere italienerne.

Så mye harme har den tidligere eks-Everton stjernen skapt, at mange røde fans har truet med å boikotte sportskanalen inntil Andy Gray blir hindret i å kommentere kamper Liverpool spiller i.

Gray kalte blant annet utvisningen av Inters Nicolas Burdisso for "sjokkerende", og sa at Liverpools brasilianer Lucas Leiva, framprovoserte det røde kortet. Liverpool-fansen mente også at Gray virkelig hørtes trist ut da han gjettet at kampen var over da Torres scoret målet på Giuseppe Meazza stadion i Milano.

Carl Rittenburg er en av Liverpools supportere som betaler 48 pund i måneder for å se Liverpools kamper på Sky Sports.

- Mannen kan sine saker, men han er så anti Liverpool at det er sjokkerende å høre på. Gray virket veldig lei seg når Inters mann ble utvist og da han innså at Liverpool var videre til kvartfinalen. Det var helt tydelig at han ønsket at italienerne skulle gå videre, og han oppfordret dommeren til å gi flere gule til Liverpools spillere mot slutten av kampen. Vi ønsker ikke at kommentatorene skal være pro Liverpool, vi ønsker bare en rettferdig kommentering, sier Rittenburg.

En Kopite har også laget en gruppe på Facebook, der det oppfordres at Sky tar Gray vekk fra kommetatorstolen på Liverpools kamper. Ingen fra Sky Sports ønsker å kommentere det sterke ønsket fra Liverpools supportere.

Dette er ikke første gang supportere fra Merseyside oppfordrer til boikott av TV-kanaler. I november sist år kontaktet sinte Liverpool-supportere BBC etter en episode av Eastenders (Østkantfolk). En av rollefigurene i serien kom her med beskyldninger mot røde fans etter Hillsborough-tragedien.

Sir Alex ber angriperne skjerpe seg
Liverpool skal som kjent til Old Trafford for å møte Manchester United kommende søndag. Nå går United-manager Sir Alex Ferguson om en oppfordring til sine spillere om å skjerpe seg foran motstandernes mål. Laget slo bunnlaget Derby County med 1-0 på Pride Park sist lørdag, men lagets angripere sløste mye foran mål. Nå ber Ferguson om en reaksjon fra spillerne i hatkampen mot Liverpool.

- Vi ønsket å slå Derby for å komme oss på toppen av tabellen. Det greide vi. Nå har vi store kamper foran oss. Bolton hjemme på onsdag og så Liverpool hjemme på søndag. Nå ønsker vi å begynne å sette sjansene våre. Nå konsentrerer vi oss om Bolton først, før vi begynner med forberedelsene til Liverpool-kampen, sier Sir Alex.

Spillere som Carlos Tevez, Rio Ferdinand og Nani spilte ikke mot Derby. Det kan bli endringer på laget til kampene mot Bolton og Liverpool. Hvem som står i mål for de røde djevlene onsdag og lørdag er heller ikke helt avgjort. Ben Foster gjorde sin United-debut på lørdag og kan bli nødt til å stå de to neste også. Edwin van der Sar er fortsatt skadet, men kan bli spilleklar i løpet av noen dager og kan gå rett inn på laget igjen. Andrekeeper Tomasz Kuszczak er suspendert.