Flora trives som rød

Vitor Flora har funnet seg godt til rette. 18-åringen ble oppdaget på YouTube, og har fått en kontrakt på to år med opsjon på to nye. Webb dømmer mot Man U. Kuyt lei benkeslitingen på landslaget.

Vitor Flora ble hentet fra Botafogo på overgangsvinduets siste dag. 18-årigen skal ifølge avisen Gazeta Esportiva ha signert en toårskontrakt med opsjon på ytterligere to år. Spissen, som scoret ti mål på tolv kamper i det lokale Paulista U17-mesterskapet, er svært glad for å være Liverpool-spiller, og han synes han allerede har funnet seg godt til rette.
- Den engelske fotballen er den alle spillerne mest ønsker seg, og er der det er vanskeligst å lykkes, uttaler Flora til Gazeta Esportiva.

- Jeg er veldig lykkelig her. Jeg følte at Liverpool var stor klubb. Etter at jeg har blitt nærmere kjent med strukturen og organisasjonen, vil jeg si at klubben er enda større.

- Jeg har allerede deltatt på fire treningsøkter med førstelaget, og jeg var med i en treningskamp mot dem på fredag.

- Selv om flesteparten av dem er på landslagsoppdrag, så var det en stor opplevelse. Jeg er ikke redd for presset. Jeg tror det også er press på de store lagene i Brasil.

- Jeg har fått fremragende støtte fra Lucas og Fabio Aurélio etter at jeg kom hit, og også fra Diego Cavalieri.

- Rafael Benítez er som en farsfigur, en god person og veldig likelig.

Det ligger et par godbiter av Vitor Flora på YouTube (klipp 1, klipp 2). Han innrømmer at videoklippene var en av årsakene til at Liverpool fattet interesse for ham, men at han ikke ble kjøpt bare på bakgrunn av dem.
- Det var videoklipp som førte til at en representant fra Liverpool viste interesse for spillet mitt, og han kom for å se treninger og kamper.

- Videoene var bare begynnelsen. Representanten var interessert. Og så vurderte ham prestasjonene mine. Han så kamper, så hav jeg presterte på trening og analyserte meg på og utenfor banen.

- Som en representant for en stor klubb analyserte han meg, og kom til den konklusjonen at jeg kunne dra til Liverpool.

- Diskusjonene om videoene bekymrer meg ikke. De som kommenterer det vet ikke hva de snakker, og de tror at det bare var basert på videoklippene.


Kuyt lei benkesliting
Dirk Kuyt spiller omtrent hver kamp for liverpool, men sliter mer for å spille seg til fast plass på det nederlandske landslaget. Nå er 28-åringen lei av benketilværelsen.
- Det er alltid det samme når det gjelder de oransje, sier Kuyt til Sportweek.

- Jeg må overbevise hver gang jeg spiller. Jeg kan håndtere det, men det er en skam at jeg må gjøre det til stadighet.

- Jeg er i en situasjon der jeg nesten spiller hver kamp for Liverpool. Det er vanskelig å akseptere at jeg er en benkesliter på landslagsnivå når jeg er én av de viktigste spillerne på klubblaget.

- Jeg har også sett at nivået i Liverpool er høyere nivå enn hos de oransje. Vi spilte fantastisk mot Italia og Frankrike, men det var unntakene. Mange klubber er bedre enn Nederland.

- Jeg ønsker å være regelsmessig i startoppstillingen til de oransje, og jeg tror jeg fortjener det. Jeg kan ikke akseptere å være benkevarmer mer, jeg vil bevise min verdi for laget. Det kommer trolig til å bli mitt siste VM, og jeg vil ikke gå glipp av det.

Bert Van Marwijk overtok det nederlandske landslaget etter EM,, og han ser ut til å foretrekke spissene Klaas Jan Huntelaar og Robin van Persie.

Webb dømmer mot Manchester United
Howard Webb skal dømme Liverpool-Manchester United på lørdag. Han får med seg assistentene D Cann og P Sharp. Fjerdedommer er Martin Atkinson. Webb var også kampleder sist Liverpool beseiret manchester United, i FA-cupens 5. runde i februar 2006.