Fokus rettes mot hjemlige turneringer

Neste kamp i Champions League er i slutten av februar. Benítez glad for å kunne fokusere kun på Premier League og FA-cup. PSV-kampen et bevis på at klubben har tatt steg fremover. Ros til Lucas.

Rafael Benítez er nå glad for at de røde kan konsentrere seg om de hjemlige turneringene, Premier League og FA-cup. Liverpool har ikke kamp i Champions League før i slutten av februar. Før den tid skal det spilles 10 ligakamper, og Rafael Benítez er bestemt på at Liverpool fremdeles ligger i toppen når Champions League sparkes i gang igjen.
- Vi har nå nesten tre måneder til å konsentrere oss om Premier League og FA-cupen. Vi ønsker fortsatt å være på toppen av tabellen når vi returnerer for spill i Europa neste år.

- Vi har kvalifisert oss for neste runde i Europa, og vi er på topp i Premier League. Nå ønsker vi å konsentrere oss om de hjemlige turneringene. Vi ønsker ikke å gi fra oss topplasseringen. Hvis vi fortsatt er der når vi starter opp igjen i Europa, er sjansene opplagte for en virkelig god sesong.

Benítez synes gårsdagens kamp ga et bevis på at Liverpool har flere lovende gode unge spillere. Lucas og N'Gog fikk sjansen fra start, mens de tidligere akademi-spillerne Spearing, Darby og Kelly ble byttet inn.
- Jeg var så fornøyd med å kunne gi tre lokale spillere deres debuter i Champions League. Det er noe jeg har ønsket å gjøre fordi vi har gode spillere som kommer opp.

- Jeg og støtteapparatet, så vel som lagkameratene, vet at Lucas er en veldig god spiller. Sammen med N'Gog har han en veldig lys fremtid her. De har ikke spilt så mange kamper for klubben, men de viste med gode prestasjoner at de har en fremtid i Liverpool.

- Om få måneder kan vi se fremgangen de har gjort, og om få måneder vil de fortsatt bli bedre.

- Kanskje Lucas har blitt drevet frem av noe av kritikken. Denne uken har han vist at han er en god proff. Hans reaksjon på spørsmålene om formen hans og reaksjonen til ham fra fansen har vært veldig god.

- Jeg har blitt imponert. For folk i klubben som jobber med ham, har dette ikke vært en overraskelse. Han kan spille ballen, han kan jobbe virkelig hardt og han har en stor fremtid i denne klubben. Han støttet angriperne, han gikk flott fremover og gjorde en god jobb på midtbanen.

- Det er alltid godt å se unge spillere får sjansene på førstelaget, spesielt i Europa. Ting forbedrer seg. For et par år siden da vi hadde kvalifisert oss akkurat som denne sesongen, spilte vi mot Galatasaray i Istanbul. Da brukte vi unge spillere og tapte. Det viser fremgangen vår, at vi har brukt unge spillere denne gang i samme situasjon, og nå vant vi.

- Det er godt å få spillere gjennom, enten det er fra akademiet eller om vi har hentet dem fra utlandet.

- Det var bra vi slapp å sette Steven Gerrard inn for å vinne kampen for oss. Det var fint å gi en sjanse til disse guttene. Jeg kan ikke være mer fornøyd med dem.