Første dag på jobben for Riera

Albert Riera er på plass i Liverpool. I dag trente han for første gang sammen med sine nye lagkamerater, før han ble presentert for media på Melwood.

Albert Riera ber i dag om at Liverpools supportere ikke forhåndsdømmer ham på grunnlag av hva han fikk utrettet under sitt seks måneder lange låneopphold i Manchester City. På de tre årene som har gått siden den gang, mener venstrevingen at han har utviklet seg mye som fotballspiller.

- Oppholdet mitt i Manchester City var på et annet stadium av karrieren min. Jeg reiste dit i januar det året, og laget lå midt på tabellen. Jeg var bare 22 år den gangen. Nå, tre år etter, er jeg mer rutinert, noe som er veldig viktig i fotball. Siden den gang har jeg spilt en UEFA-cupfinale og jeg har spilt for landslaget, sier spanjolen til liverpoolfc.tv.

- Nå er jeg bedre rustet til å spille for en stor klubb som Liverpool, og jeg kjenner også Premier League fra før. Jeg mener jeg er en bedre spiller nå. Jeg har hatt god fremgang, og ønsker å fortsette den fremgangen her i Liverpool, legger han til etter ankomst Merseyside i dag.

Everton var også ute etter 26-åringen nå i sommer, men Riera sier at Liverpool var den eneste klubben som var aktuell for ham.

- Jeg er glad for å være her nå. Dette er min første dag sammen med mine nye lagkamerater. Jeg ønsket å komme hit på grunn av historien til klubben, Champions League, Anfield, supporterne og mine nye lagkamerater. Dette er den perfekte klubb for meg.

- Espanyol fikk flere bud på meg, ikke bare fra Everton. Men jeg fortalte dem at jeg ønsket å spille for Liverpoool. Det viktigste nå blir å gå ut for å vinne hver kamp. Jeg vil kjempe for å vinne alt - Champions League, Premier League og de to cupene. Det er hva jeg ønsker.

- Jeg vet hva som skjedde med min tidligere klubb, Manchester City, på transfervinduets siste dag, men det eneste som betyr noe for meg nå er Liverpool. City blir utvilsomt et lag vi må se opp for nå, men vi får konsentrere oss om oss selv. Gjør vi våre egne saker riktig, trenger vi ikke å bry oss om andre lag.