Første pre-season-kamp i ettermiddag

Liverpool tar den korte turen over Mersey for sesongens første treningskamp mot Tranmere, som for øvrig vises på LFC TV. 34 år siden Shankly takket for seg. Crouch stolt over å ha vært rød.

Tranmere tar imot Liverpool på Prenton Park i ettermiddag klokken 16. Kampen går direkte på LFC TV dersom man har e-season ticket. Om du ikke kan se den, oppdaterer vi som vanlig her på liverpool.no, og har du ikke internett til-gjengelig kan du også få scorings-oppdatering ved å sende LFC LIVE START til 2180.

Liverpool-supportere vil få sitt første glimt over hva som i fremtiden kan bli førselagsmateriale, når de røde tar den relativt korte turen over Mersey-elva for å møte Tranmere i sesongens første treningskamp, hvilket forøvrig er Sami Hyypiä og hans lagkameraters første møte med League One-klubben på syv år.

Nyervervelsene Philipp Degen og Diego Cavalieri vil være blant spillerne som kan få sine første minutter i Liverpool-trøya, mens Liverpool også håper å få en spesialtillatelse for at Andrea Dossena kan figurere i troppen for de røde.

Det er også ventet at Steven Gerrard og Jamie Carragher vil spille noe av kampen, men den spanske kvartetten Fernando Torres, Pepe Reina, Álvaro Arbeloa og Xabi Alonso, samt Liverpool siste spiller med EM-minutter i baken, Dirk Kuyt, vil ikke være tilgjengelige grunnet ferie etter mesterskapet.

Rafael Benítez er ventet å gi noen av klubbens lysende talenter en sjanse, og spesielt reservelagshelten Krisztian Németh kan bli en spennende spiller å følge med på. Prenton Park er solgt ut, og det er ventet fulle hus med 15.000 ivrige supportere. Forrige kamp mellom de to lagene var i FA-cupen i 2001, som for øvrig endte 2-1 til Liverpool.

Rovers-manager Ronnie Moore forventer en livlig kamp i ettermiddag, selv om Rafa har berettet at han ønsker å bruke bredden i troppen.

- Det er er en stor hendelse og en briljant kamp, man kan tolke det ved å se responsen fra folket i Wirral. De kan ikke vente med å se på denne kampen, og det er derfor den allerede er solgt ut, forteller Moore, heter det på Liverpools offisielle hjemmeside, via Radio City Talk 105.9.

- Alle ønsker å ta del i kampen på lørdag - til og med jeg ønsker å spille! Det er slik når de store karene kommer over elva. Dersom våre spillere ikke kan glede seg over dette, burde de ikke spille fotball i det hele tatt, er Tranmere-trenerens klare tale.

- Det vil bli en spennende kamp uansett hvem som spiller. For å ikle seg den røde Liverpool-trøya må man være en god spiller, så uansett hvem som representerer klubben på banen vil det bli en tøff batalje, forteller Ronnie Moore.

Benítez vil ha opp mot to lag å velge mellom til kampen, og det er forventet at det vil bli to forskjellige lag på banen til hver omgang. Moore, derimot, ser seg om ettter nyervervelser, og sier at han gladelig ville ville hatt en del spillere på lån fra andre siden av Mersey.

- Rafa vil være tilstede så det blir fint og møte ham, og muligens kan jeg snakke med ham om vi kan være deres farmerklubb. Spansken min er ikke den beste, men jeg vet hans engelsk er bra, så muligens vi kan komme til en enighet, fortsetter Moore med et glimt i øyet, før han avslutter:

- Jeg vet Liverpool drar til Crewe og Wrexham ganske ofte, men jeg er sikker på at vi kan gi Liverpool like god motstand som dem, om ikke bedre. Det ville vært hyggelig om vi kunne gjort dette til en slags årlig
kamp.

Shankly takket for seg
I dag er det 34 år siden den nå avdøde Liverpool-legenden Bill Shankly takket for seg som manager for Liverpool FC, en avgjørelse som sjokkerte en hel fotballverden.

Den karismatiske skotten var, og er, synonymt med Liverpool Football Club. Etter femten år ved roret hadde Shankly bestemt seg for å slutte med fotball, og måte han elsket laget og fotballen på var delt av alle lojale supportere.

Reportere samlet seg i hopetall rundt Anfield da de røde skulle offentliggjøre klubbens da dyreste spiller gjennom tidene, Ray Kennedy, men de ble møtt av vantro og overraskelse da styreformann John Smith satt seg ned og offentliggjorde nyheten ingen Liverpool-supporter hadde forventet å høre.

- Det er med stor beklagelse at jeg må informere dere om at herr Shankly har berettet at han ønsker å trekke seg tilbake fra aktiv deltakelse i fotball, og styret har, med ubeskrivelig utilfredshet, akseptert hans avgjørelse, uttalte Hall.

- Jeg ønsker å offentliggjøre den store takknemligheten styret har for herr Shanklys fantastiske prestasjoner i løpet av hans trenerperiode. Imidlertid så har han sagt seg villig til å gi den hjelp han kan til klubben for så lang tid som nøvendig.

Etter mange øyeblikk med ubehagelig stillhet fikk en reporter samlet seg såpass at han fikk spurt en åpenlyst trist Shanks om hvorfor han ga seg kun uker etter at han hadde ledet klubben til deres andre FA-cuptittel.

- Det er den vanskeligste avgjørelsen jeg noensinne har måttet tatt, og da jeg gikk inn for å snakke med formannen føltes det akkurat som å gå mot den elektriske stol, uttalte en av Liverpools og verdens største fotballprofiler noensinne.

Stolt Crouchie
Portsmouth fullførte i går £11M-overgangen for Peter Crouch, noe som markerte slutten på en treårsperiode i klubben for den engelske landslagsspissen. Selv om han nå forlater Anfield, insisterer han på at han ikke angrer på tiden på Anfield, og har kun gode minner fra tiden i den røde drakta.

- Jeg føler jeg har de beste årene av min karriere foran meg, og at dette vil finne sted for Portsouth. Jeg har forlatt en flott klubb, men denne klubben fortsetter fremover. Det har vært tre fantastiske år i Liverpool og jeg hadde ikke byttet det mot noe i hele verden. Jeg føler meg priviligert over å ha spilt for slik en toppklubb, skryter den ferske Portsmouth-spissen.