Første siden Bruno

De røde vil skrive aldri så lite historie dersom de får en helt nødvendig scoring på Stamford Bridge. Dirk Kuyt vil ikke trene på straffer. Frank Lampard klar for returen.

Cheyrou ble matchvinner
Husker du da Bruno Cheyrou scoret seiersmålet på Stamford Bridge 9.januar 2004? Det var i den samme kampen hvor Jerzy Dudek ble skadet og Patrice Luzi fikk sine 23 minutter med berømthet i Liverpools mål. De ellers lite meritterte franskmennene på Anfield bidro på hver sin måte til den siste seieren mot Chelsea på fremmed gress. Nå må Liverpool igjen finne nettmaskene på "brua" dersom man skal ha noen forhåpninger om å nå finalen i Champions League.

- Jeg følte meg stolt da jeg hørte at jeg var den siste fra Liverpool som har scoret på Stamford Bridge, sier Cheyrou som nå spiller for Rennes. - Det å ha spilt for Liverpool gir meg fortsatt stor tilfredsstillelse. Jeg vil sitte klistret foran skjermen på onsdag.

- Jeg var sønderknust da Riise scoret selvmålet. John er imidlertid en sterk mann og jeg vil ikke se bort i fra at han kan score seiersmålet i returkampen. Mitt råd til Liverpool er at de fortsatt må ha troen.

Ryan Babel mener at tiden nå kan være inne til å stryke den elendige statistikken borte mot Chelsea.

- Vi her klar over hjemmestatistikken til Chelsea, men du tenker også på at en dag må de tape. Du kan ikke ha en slik statistikk i all evighet, og kanskje kan onsdag være dagen hvor Chelsea blir slått.

- Vi har mye kvalitet, slik at vi er at lag som alltid kan score. Vi må forsvare oss godt og et mål kan være nok.


Scoret for sin far
Liverpools har spilt 1-1 i begge hjemmekampene mot Chelsea denne sesongen, og et lignende resultat vil ikke være overraskende også i returen. I så fall må man ut i ekstraomganger og eventuelt straffespark, som var tilfellet i fjor og hvor Dirk Kuyt satte inn sparket som ga finaleplass i Aten. Dirk sier imidlertid at han ikke vil trene fra 11-meteren foran møtet i London.

- Jeg vil tilby meg å ta en straffe, men jeg vil ikke trene på det denne uka, sier nederlenderen. - Det vil bli overlatt til hver enkelt hva han ønsker å gjøre, men jeg trener aldri på det siden det er umulig å sette det selv under et slikt press som du vil oppleve i en semifinale.

Fra Chelsea sies det at Frank Lampard vil være tilgjengelig for spill etter at hans mor nylig døde. Dirk Kuyt mistet for ikke så lenge siden sin far og spissens skuffende spill i høst ble mye tilskrevet dette.

- Det var bare så spesielt da jeg scoret forrige uke og min feiring var for min familie og min far. Jeg tenkte på hvordan han kom til alle kampene i fjor, til kampene i kvartfinalen og semifinalen, og hvordan vi pratet om det etterpå. Dette er den første sesongen uten ham, men jeg må fortsatt tro at han er der nære meg.

- Jeg føler meg bedre ute på banen nå, og laget føler seg bra. Siden vil forandret litt på laget har vi bare tapt for Manchester United. Det har gitt meg selvtillit og det går bedre og bedre.