Fowler forbannet over Brann-ryktene

Robbie Fowler er forbannet etter påstander om at han skal ha krevd 10 millioner kroner for å spille for Brann i ett år, og dementerer det hele overfor liverpool.no.

Blackburn-klare Robbie Fowler ser ikke med blide øyne på påstander om at han skal ha krevd £1M, eller 10 millioner norske kroner, for å spille for Sportsklubben Brann i ett år. En kilde som står Fowler meget nær tok i kveld kontakt med liverpool.no for å dementere historien som startet i norsk presse, og som nå sprer seg som ild i tørt gress i engelske medier.

Vår kilde påstår at det hele er iscenesatt av et agentfirma i Bergen. Dette firmaet skal ha kontaktet Brann og tilbudt Fowler til tippeligaklubben. Dette skal ha skjedd uten at Fowler eller hans nærmeste rådgiver skal ha hatt kjennskap til det.

Dette resulterte i oppslaget "Fowler ville til Brann - krevde 10 mill i året" i nettutgaven til Bergens Tidende. Denne saken skal ifølge BT ha vært basert på oppslag hos NRK Hordaland og iBergen. NTB og den norske tabloidpressen plukket opp tråden, og historien spredde seg videre til England, der BBC og Sky Sports plukket den opp og spant videre på den.

I artikkelen i nettutgaven til Bergens Tidende kan man lese følgende:

- Jeg kan bekrefte at vi fikk et innspill på at det kunne være mulig å hente Fowler, men de økonomiske rammene vi fikk skissert gjorde at vi ikke fant grunn til å vurdere saken noe nærmere, sier Branns sportssjef Roald Bruun-Hanssen til nrkhordaland.no.

Fowler hamret inn en rekke mål for Liverpool på 1990-tallet, blant annet 120 på 236 ligakamper.

Han scoret Liverpools mål i 1-1-kampen mot nettopp Brann i Bergen i 1997.

- Det er lenge siden Fowler var en stor spiller. Dessuten er han ikke kjent som noen bakromsspiss, som er spillertypen vi ser etter. Videre er det en god del usikkerhet knyttet rundt en spiller som er kommet såpass opp i alderen og har flakket en del rundt de siste årene, sier Bruun-Hanssen.

Det er i første rekke påstandene i overskriften, om at Fowler ville til Brann, og at han krevde 10 millioner kroner i året for å spille for klubben, som har skapt harme i Fowler-leiren. Det er også dette engelske medier i ettertid har gått hardt ut med.

- Robbie Fowler har ikke vært i kontakt med Brann. Han har ikke mottatt noe offisielt tilbud fra klubben, og han har heller ikke stilt krav til Brann, verken skriftlig eller muntlig, sier vår kilde i Fowler-leiren.

- Robbie selv er ikke spesielt fornøyd med at dette har blitt en stor mediesak, og ønsker å dementere hele historien. Vi har aldri gått aktivt ut og bedt et norsk agentfirma tilby Robbie til Brann eller andre norske klubber, legger vår kilde til.

Fowler ble som kjent linket til Vålerenga så sent som i begynnelsen av juli.

Liverpool.no kontaktet sportssjef Roald Bruun-Hanssen i Sportsklubben Brann, som kan bekrefte at det vår kilde i Fowler-leiren opplyser medfører riktighet.

- Dette stemmer nok helt sikkert. Vi har kun vært i kontakt med den norske agenten Stig Lillejord og agentfirmaet Go On AS, som påstod at Robbie Fowler kunne være en spiller som det var mulig å få til Norge. Vi har aldri vært i kontakt med Fowler direkte. Vi fikk kun via det norske agentfirmaet forespeilet hva det ville koste oss å få en slik spiller til Bergen, og når vi fikk de tallene oppgitt var det uaktuelt for oss, sier Bruun-Hanssen til liverpool.no.

- Jeg vil tro at det er agenten som har tipset media om saken, uten at jeg skal uttale meg om motivene for det. Vi fikk forespørselen fra agent Lillejord da det var to uker igjen av transfervinduet, og vi syntes det ble alt for kort tidsfrist for å finne ut om Fowler var godt nok trent og godt nok motivert til å spille for Brann i Tippeligaen, legger Bruun-Hanssen til.

- Som sagt har vi aldri snakket med Fowler selv eller hans rådgiver, så det er helt riktig at han aldri har stilt noen krav overfor oss. Ei heller aldri fått noe tilbud fra oss. Fra agent Lillejord fikk vi estimert at det ville koste oss 10 millioner kroner å ha Fowler hos oss i ett år. Dette er noe han skal ha fått opplyst fra agentkontakter i England.

- Vi har intet ønske om å sette Robbie Fowler i et negativt lys, og for meg virker det nå som denne historien er uten rot i virkeligheten. Det ville selvsagt ha vært utrolig gøy å ha en Robbie Fowler i form i Brann, men så langt kom aldri denne saken, avslutter Bruun-Hanssen.

Liverpool.no har også forsøkt å komme i kontakt med agent Stig Lillejord i agentfirmaet Go On AS i Bergen, men har kun fått agentens telefonsvarer når vi har forsøkt å ringe.