Fulham vil betale £3M for Guthrie

Liverpool Echo melder at Fulham står klare til å by £3M for Danny Guthrie, ettersom lagets nye manager, Roy Hodgson, har midtbanespilleren øverst på ønskelista. Ny sjanse for Hobbs?

Fulham skal være i ferd med å legge inn et bud på £3M for Liverpools unge midtbanespiller Danny Guthrie. Det er Liverpool Echo som melder at den nye Fulham-manageren, Roy Hodgson, har 20-åringen øverst på sin ønskeliste, og ønsker å teste Anfield-klubbens vilje til å holde på sitt talent med et konkret bud.

Guthrie slapp til i sju kamper for Liverpool forrige sesong, men ble i sommer lånt ut til Bolton for hele inneværende sesong, fordi Rafael Benitez ønsket at midtbanespilleren skulle få mer erfaring med fast spill i Premier League.

Bolton har ikke kommet med noe bud Guthrie ennå, trass i at det har vært spekulert i dette lenge. Fulham kan dermed se ut til å komme Reebok-klubben i forkjøpet. Southampton, klubben som Guthrie var utlånt til mot slutten av fjorårssesongen, og Watford, skal også ha uttrykt ønske om å kjøpe Liverpool-spilleren.

Echo skriver at det vil kreve mye penger å kjøpe et engelsk talent som Rafa Benitez ikke har noe stort ønske om å kvitte seg med. Lokalavisen skriver at Liverpool-manageren skal være imponert over måten Guthrie har opptrådt på i Bolton, og spanjolen skal følge nøye med på fremskrittene som 20-åringen gjør der.

- Vi har speidere som følger med ham, og vi er veldig godt fornøyd ettersom han spiller bra. Vi har stor tro på Guthrie. Han behøvde å spille kamper, og vi mente Bolton var den riktige klubben for ham ettersom Sammy Lee og Frank McParland var der ved starten av sesongen. Selv om de nå har forlatt Reebok, så spiller Guthrie fast på laget og viser de kvalitetene vi trodde han hadde, uttaler Benitez til Echo.

Med karer som Steven Gerrard, Xabi Alonso, Javier Mascherano, Lucas og Mohamed Sissoko foran ham i midtbanekøen på Anfield, kan det likevel hende at Fulham klarer å lokke Guthrie bort fra Anfield og til Themsens bredder, dersom de lover ham fast førstelagsfotball.

Ny sjanse for Hobbs?
Echo skriver ellers i dag at Jack Hobbs kan få en ny kamp fra start for Liverpool i søndagens oppgjør mot Luton i FA-cupen. Lokalavisen hevder at Benitez vurderer å ta 18-åringen inn i startoppstillingen igjen, etter at han figurerte på førstelaget i fire kamper før jul.

Skadesituasjonen til Sami Hyypiä og Daniel Agger virker fortsatt høyst usikker, og Benitez vil foreta en evaluering av de to stoppernes helsetilstand før kampen på Kenilworth Road.