Gambleren Rafa

Rafa Benitez innrømmer at han av og til spiller et høyt spill med sitt roteringssystem. Inter med skadeproblemer. Ian Rush linket til ny jobb.

Nødvendig å gamble
Få vil tvile på at Rafael Benitez stiller med sitt best tilgjengelige mannskap på Stamford Bridge i dag, men det er samtidig ventet at i uker fremover med involvering i Premier League, Champions League og FA-Cup vil manageren igjen rotere på sitt mannskap. Sjefel sjøl innrømmer nå at han tar kalkulerte risker med sitt mannskap, i søken etter å vinne de viktigste kampene.

- Vi har kommet til to finaler i Champions League og en FA-Cup finale. Det er fordi vi bytter på laget, forklarer Rafa til Daily Post.

- Av og til fungerer det, og av og til ikke. Ingen kan imidlertid si med sikkerhet at det jeg gjør er riktig. Alt jeg vil si er at Liverpool, og meg selv, har vunnet mange trofeer ved å gjøre det på denne måten.

- Det kan være at jeg har gamblet for mye, men til tider er det en nødvendighet når motstanderne har mange dyre spillere av toppklasse.

- Hvis de har fem spillere som hver kostet £20M, og vi bare har en, da må du bruke den spilleren i de riktige øyeblikkene.

- Hvis du ikke vinner, vil folk klandre deg. Hvis du vinner, da er det ingen som vil sette spørsmålstegn ved det laget du benyttet. Dette er noe jeg aksepterer.

- Vi spilte mot Havant og folk sier ?bruk ditt beste lag?, men jeg kan ikke gjøre det i slike kamper. Hvorfor folk ønsker det er fordi de ikke vet hva som skal til for å vinne trofé etter trofé. Hvis du ikke bytter på laget til kamper mot de mindre lagene vil du ikke kunne konkurrere hele tiden mot lagene i Premier League.

- Folk sier at jeg gambler for mye med rotering og bytter, men en kan bare se på Torres. Han har spilt mange kamper for oss i det siste, og så får han enda en kamp for Spania og blir skadet. Han spiller hele tiden på et høyt nivå, men spillere må også få hvile.

- Vi har et halvt dusin spillere som er i en slik situasjon, de behøver alle å få hvile fra tid til annen. Jeg liker ikke å si hva som er mitt sterkeste lag. Jeg må bruke spillerne ut fra de krav som er. Hvis du tar ut det samme laget hele tiden da vil du finne ut at du ikke kan vinne trofeer.


Figo tvilsom
Trener Roberto Mancini tviler på at Luis Figo og Douglas Maicon vil bli helt kampklare til hans Inter skal møte Liverpool på Anfield om en drøy uke.

- Luis er absolutt ikke klar til å spille i Catania i helgen, og det er vanskelig å tenke seg at han også spiller mot Liverpool, sier Mancini.

- Vi får se hvordan han gjør det til neste uke. Han spilte mot en rumensk lag sist ondag, Brasov, men hadde fortsatt problemer. Jeg trodde han var klar, men det stemte ikke. Det er en ting å si at man føler seg bra, noe annet å være i en kampsituasjon. Ut fra det jeg har sett vil det være utenkelig at han kan spille 90 minutter mot Liverpool.

- Det samme gjelder for Maicon. Hvis han ikke kan trene skikkelig neste uke da er det også en risiko for at han ikke kan bli spilleklar. Det er ikke et muskulært problem, men heller en plagsom hofte som er vanskelig å forklare. Smertene kommer og går og er noe han har hatt siden før jul.


Malaysia vil ha Rushie
Ian Rush bekrefter at det kan bli aktuell å gjøre en jobb med landslaget til Malaysia, og da i tilfellet i en deltidsstilling.

- Jeg har blitt bedt om å hjelpe deres angripere, men foreløpig har det ikke vært noe mer enn det, uttalier den tidligere scoringslegenden.

- Jeg har vil prate mer med dem etter at jeg kommer tilbake fra en ferie i Portugal. Hvis det skjer, vil det trolig reide seg om å reise ut for å gjøre et par korte oppdrag. Det må imidlertid passe inn med min nåværende jobb for fotballforbundet i Wales, hvor jeg jobber med unge spillere.

- Jeg vil trolig vite mer om en ukes tid.