Generalprøve for ungguttene

Gary Ablett anser kveldens reservelagskamp som en sjanse for bl.a. Stephen Darby til å vise at man fortjener spilletid i Carling Cup til neste uke. Krisztian Nemeth ute i en drøy uke til med skade.

Reservelaget møter i kveld Sunderland i Hetton-Le-Hole, fødestedet til legendariske Bob Paisley. Med hjemmekampen mot Crewe i Carling Cup mindre enn en uke unna, mener trener Gary Ablett at dette vil være en perfekt mulighet for hans unggutter til å styrke sitt kandidatur foran den kampen. Det er ventet at Rafa Benitez vil gi noen av de unge i klubben en sjanse i Carling Cup.

- Jeg vil håpe at noen av guttene kan få en sjanse mot Crewe, men samtidig kjenner vi til størrelsen på førstelagstroppen til Rafa, slår Ablett fast overfor klubbens hjemmeside.

- Det er om lag 26 spillere i troppen nå og det vil bli meget vanskelig å få en sjanse. Bare Rafa vet hvilke planer han har foran Crewe og vi må bare vente og se. Det er interessant å høre folk som Carra og Stevie G utelukkende rose de ungguttene som var involvert under pre-season.

- Stephen Darby (bildet) er vår kaptein og en av de som vil løpe gjennom en vegg for sin klubb. Han har en fantastisk innstilling på trening og i kamper. Han vil alltid gjøre en jobb for laget og yte sitt beste, som ni av ti ganger vil være ypperlig, svarer treneren på spørsmål om hans allsidige forsvarspiller.

- Dessverre har Krisztian Nemeth fått en skade mens han har vært med Ungarns U21 landslag, men han er tilbake i trening og vil forhåpentligvis være klar for kamp igjen om en uke til ti dager.

- Dani har hatt en glimrende start på sin karriere hos oss, fortsetter Ablett når 17-årige Daniel Pacheco blir nevnt. - Han var så ung siste sesong at vi følte det ville tjene ham mer å la ham finne seg til rette og bli brukt som reserve.

- Rafa ga ham en sjanse under pre-season og han gjorde det svært bra. Vår jobb er å holde ham motivert også på vårt nivå og vi så tegn i siste kamp mot Middlesbrough at han er klar for det. Hans pasningspill var det beste jeg har sett av ham og han la opp målet til Jordy (Brouwer). Det skuffende fra mitt synspunkt var at da han kom alene igjennom mot målet traff han stolpen. Det er noe som vi må få inn i spillet til Dani, at han må score flere mål. Men det vil skje, han er fortsatt ung og vil bli bedre.