Gerrard behøver tid

Steven Gerrard føler seg sikker på at han vil finne seg til rette i sin nye rolle for England, og etterhvert få orden på partnerskapet med Wayne Rooney. Rafa om reservenes seier i USA.

Under Fabio Capello har Steven Gerrard fått en veldig offensiv rolle på landslaget som kan minne litt om den han for tiden bekler for Liverpool. Mens det går for skinner i samarbeidet med Fernando Torres, har Liverpools kaptein slitt litt med å finne tonen med Wayne Rooney i det offensive for England. Gerrard, som for landslaget nå bruker draktnummer 10, trives selv i sin nye rolle for landslaget, og føler han vil få det til også på den internasjonale arenaen.

- Jeg har spilt i denne rollen for Liverpool og har likt det. Det å spille med spillere som Torres og Rooney er alltid moro, og jeg er involvert fremover i banen, sier Stevie G til SkySports i kveld.

- Jeg vet ikke om det er min beste posisjon, og er i utgangspunktet en sentral midtbanespiller.  Jeg er fremdeles i læringsfasen i denne posisjonen, og tror jeg har spilt i den 10-15 ganger. Jeg føler meg sikker på at jeg kan få det til der.

Gerrard mener også at Wayne Rooney må tilpasse seg han for at partnerskapet skal fungere.

- Jeg tror Wayne må gjøre noen små forandringer i spillet sitt. For at jeg skal kunne få rom, og dette til å fungere, må han ligge høyere og strekke forsvaret. Jeg tror det er derfor jeg og Fernando Torres har et så godt samarbeid - fordi han spiller så direkte og ligger høyt oppe.

Rafa om Dr Pepper Dallas Cup
Gary Abletts reserver vant som kjent nylig Dr Pepper Dallas Cup i USA, og endte til slutt med den imponerende målforskjellen 26-3. Rafa mener triumfen viser at triumfen beviser at fremtiden er lys for Liverpool, etter at de vant en turnering han selv har vunnet som trener.

- Det er en cup jeg vant for mange år siden. Det er fin turnering, og det er alltid bra å se unge spillere vinne troféer. Prioriteten må være å produsere spillere for førstelaget i fremtiden, men i mellomtiden er hvilket som helst sølvtøy positivt, sier Rafa til Liverpoolfc.tv.

- Gary Ablett gjør en god jobb. Hele staben gjør det fantastisk med de unge spillerne. De topper ligaen og det ser positivt ut for fremtiden.

- Jeg har sagt mange ganger at sjefsspeider Eduardo Macia og alle de andre engelske og utenlandske speiderne jobber virkelig hardt for å finne unge spillere. Vi henter inn veldig gode spillere som gir oss noe både nå og i fremtiden, avsluttet Benítez.