Gerrard fornøyd med egen innsats

Etter en scoring og en målgivende pasning var Steven Gerrard strålende fornøyd med egen innsats da England beseiret Hviterussland i går kveld.

Steven Gerrards kritikere måtte bite i seg noen av sine bitre ord etter at scouseren levde opp til forventningene da England slo Hviterussland 3-1 i Minsk i går kveld. Liverpool-kapteinen sendte engelskmennene i føringen med et strålende langskudd tidlig i kampen, og bemerket seg også med en målgivende pasning og et stolpeskudd.

- Når du spiller for England, må du alltid bevise at du duger. Du blør for trøya i hver eneste kamp, og det er alltid hyggelig å score og vinne, sa scouseren til britisk presse etter kampen.

- Mange snakket mye om meg og Frank Lampard før denne kampen, og det ble spekulert i hvilken posisjon jeg skulle spille. Men så lenge jeg er på laget og vi vinner fotballkamper, er jeg lykkelig, la han til.

- Jeg syntes jeg spilte en bra kamp. Jeg prøver å gjøre mitt beste i alle kamper jeg spiller for England. Noen ganger har jeg ikke nådd den standarden jeg skulle ha likt, men jeg har fremgang nå og vil fortsette å jobbe hardt og gi alt for mitt land.

I første omgang hadde Gerrard en tilnærmet fri rolle ute til venstre på Englands midtbane, der han fikk lov til å skjære innover i banen rett som det var. Etter pause ble han pålagt større markeringsansvar.

- Jeg ba Gerrard spille mellom deres midtbane og forsvar. I andre omgang ga jeg ham en bestemt markeringsjobb, forteller landslagssjef Fabio Capello.