Gerrard fornøyd med sesongen så langt

Må trives på toppen av tabellen, men skuffet over poengtapene hjemme. Tålmodighet nøkkelen foran egne fans. Borteformen er upåklagelig. Usikker om Newcastle-kampen var sesongbeste.

Liverpool har bare klart uavgjort mot Stoke, Fulham, West Ham, Hull hjemme på Anfield. Steven Gerrard mener at Bolton-kampen viser at laget klarer å beseire en antatt svakere motstadner når spillerne føler seg avslappet og ikke stresset. De røde ligger tre poeng foran Chelsea p toppen av tabellen etter halvspitl serie. Kapteinen håper at spillerne kan nyte det å innta topplasseringen.
- Jeg tror vi må nyte det, sier Gerrard til Liverpoolfc.tv etter 5-1-nedsablingen av Newcastle på St. James' Park.

- Vi vil spille vår beste fotball hvis vi er avslappet og sammensveiset.
  
- Det har sannsynligvis vært perioder der vi har vært litt anspente, spesielt hjemme fordi vi er i toppen og prøver å vinne kampen de første 15 eller 20 minuttene.
  
- Men jeg tror seieren mot Bolton på Boxing Day viste betydningen av å være avslappet, fordi vi fikk vår belønning for godt pasningsspill.
  
- Meldingen til oss alle er å slappe av, fortsette å arbeide hardt og nyte det. Vi er på toppen av ligaen. Så selvtilliten skal være høy. Tabellen lyver ikke, så vi må være fornøyde.
  
Liverpool beseiret Newcastle hele 5-1 borte. Gerrard mener at arbeidet på treningsfeltet nå gir seg utslag i poeng på banen.
  
- Man må se på arbeidet vi legger ned på treningfeltet. Vi arbeider med pasningsspillet og ballinnehavet dag ut og da inn, så mye at man nesten blir dårlig av det.
  
- Jeg tror vi ser fruktene av arbeidet vi gjøre ute på banen. Vi holder bra på ballen, defensivt virker vi solide og vi scorer mange mål.

- Det er vanskelig å si om det var den beste kampen vi har spilt fordi vi har slått Chelsea borte og vi vant også mot Man United hjemme. Så kan det diskuteres om dette er vår beste forestilling.
  
- Men jeg tror det illustrerer hvor god vår borteform er for øyeblikket. Den er førsteklasses. Hvis vi fortsetter slik og forbedrer oss litt hjemme, da kan det bli en interessant sesongslutt.

- Vårt poengtall er anstendig, men jeg er likevel skuffet fordi det kunne ha vært bedre. Vi har hatt et par glipper hjemme mot Hull, Stoke og Fulham. Det var kamper vi hadde forventet å vinne, og vi burde ha vunnet.
  
- Jeg tror det er viktig for oss å være ydmyke, holde beina på bakken og fortsette å jobbe hardt.
  
- Vi vet at dersom vi fortsetter å prestere på det nivået, vil vi komme svært nær. Det er fremdeles tidlig. Vi har mange utfordringer foran oss, så vi vil selvsagt ikke bli revet med.