Gerrard gjentar formaninger

Som enhver fan venter Steven Gerrard spent på hvilke transfermål som er aktuelle i sommer, og gjentar at Rafael Benítez må støttes.

Liverpool-kaptein Steven Gerrard tror at Rafael Benítez går en massiv sommer i mote, dersom Liverpool endelig skal greie å være genuine tittelutfordrere neste sesong. Dette kommer frem av sitater publisert i Liverpool Echo.

- Vi sier det hver sommer, men det er massivt. Andre lag kommer til å styrkes og forbedres, så det er viktig at vi gjør det samme. Mange lag kjøper dyrt hver sommer, lag og tropper blir sterkere, og det er viktig at vi ikke faller av.

- Vi vil være der oppe med de beste, og for å være utfordrere til, og vinne, ligatittelen, og fortsette med å gjøre det bra i Europa, trenger vi å kjøpe nye spiller, derom hersker ingen tvil.Videre vedgår Gerrard at han venter på nyheter om potensielle signeringer like ivrig som en fan, da ei heller han vet mye om hva Rafa planlegger på markedet, samtidig som han gjentar sin appell om at manageren må støttes:

- Jeg vet like mye som de andre spillerne og dere utenforstående om Rafas planer. Han ringer meg ikke for å overlevere navnene, men selvsagt forsikrer han meg og resten av gutta om at dersom noen spillere som vil styrke oss blir tilgjengelige, vil han kjøpe dem. Det er viktig at han får riktig støtte.

På spørsmål om hvor ligatittelen gikk tapt, trekker Gerrard frem det han kaller tåpelige poengtap, heller enn å trekke frem poeng tapt i toppoppgjør.

- Vi avga noen tåpelige poeng mot lag vi burde slå. Se på Reading borte, hvor vi tapte 3-1 og et par tåpelige uavgjortkamper hjemme mot lag du må prestere perfekt mot, og ta maks antall poeng fra.

- Man kan involvere seg i tittelracet og vinne ligaen uten å ta maksimalt med poeng mot topp tre hjemme og borte. Man kan ha perfekte resultater mot de øvrige, og det er hvor vi kom til kort.

Utover det mener Gerrard at man har blitt bedre i ligaen, og at kun små justeringer gjenstår før man kan utfordre om gullet:

- Når du ser på poengavstanden over de siste tre eller fire år, har vi krympet det. Og når vi spiller mot disse lagene, Man United og Chelsea, er det jevnt. Det koker ned til små detaljer så om vi kan være litt sterkere, han enda noen matchvinnere, og være enda litt skarpere defensivt som et lag, da kan vi klare det.