Gerrard mottok lokal æresbevisning

Gerrard fikk i går tildelt ”Freedom of Knowsley Borough” for sitt fremragende bidrag til nasjonal og internasjonal fotball og sin posisjon som et forbilde for unge mennesker.

Steven Gerrard fikk mottok i går den høyeste æresbevisningen på sitt hjemsted - Freedom of Knowsley Borough.  Liverpools kaptein stilte opp i en grå dress og snakket om oppveksten i Huyton ved en seremoni i Huyton Suite i Knowsley. 28-åringen er bare den fjerde personen har fått tittelen "Honorary Freeman".

- Dette er en veldig spesiell ære for meg og enda mer så fordi det tildeles så sjeldent. Jeg vil takke Knowsley Council, uttaler Gerrard. 

- Jeg er veldig stolt av det området som jeg vokste opp i og stolt av det samfunnet jeg kom fra. Det å vokse opp i gatene i Huyton har hjulpet meg med å komme dit jeg er i dag.

- Dette er familie og venner som har vært med meg siden jeg som gutt drømte om å bli en profesjonell fotballspiller.

Gerrard følger i fotsporene til tidligere statsminister Harold Wilson, som var den første til å motta æresbevisningen i 1977. I går ble den utdelt for første gang på 20 år, og den kom grunnet "hans fremragende bidrag til nasjonal og internasjonal fotball og hans posisjon som et forbilde for unge mennesker".

Gerrards fremragende karriere startet med Whiston Juniors, før han ble oppdaget av en Liverpool-speider i åtteårsalderen. Denne sesongen har han scoret sitt mål nummer 100 for LFC, og 29. november er det 10 år siden han debutere på Liverpools førstelag.

- Steven er en av de største individuelle suksesshistorier som kommer fra Knowsley de siste årene. Knowsley har en lang og berømt historie for å få frem fotballtalenter og la dette fortsette, uttaler Cllr Ron Round, leder av Knowsley Council.

Peter Reid, Craig Hignett og Tony Hibbert kommer alle fra Knowsley. Fra nabotraktene Kirkby kommer Phil Thompson, Alan Stubbs, Kevin Nolan og Terry McDermott, men Gerrard er den eneste spilleren som har fått en slik æresbevisning.

Gerrard avla troskapsløftet før han signerte æresbevisningen. På slutten av seremonien fikk han Honorary Freeman-medaljen og diplom av borgermester Cllr Michael Foulkes.

- Han er en fremragende ambassadør for Knowsley og et flott forbilde. Hans historie har vist talent, engasjement og lidenskap som har sett ham vokse til en førsteklasses spiller, fortsetter Cllr Round.

- Det sender ut en beskjed overalt til unge mennesker som med hardt arbeid og iherdighet også kan realisere sine drømmer.