Gerrard og Rafa tilbake på Melwood

Rafael Benítez, som var tilbake på Melwood for første gang etter nyresteinoperasjonene, gir sin fulle støtte til Steven Gerrard. Kapteinen klar til å fokusere på fotball fremover. PFA har tilbudt hjelp.

Liverpool-spillerne fikk innvilget to dager fri etter 5-1-seieren mot Newcastle, men i dag var spillerne tilbake på treningsfeltet. Steven Gerrard ankom Melwood litt over klokken 11 norsk tid. Han ble ønsket velkommen av et par supportere som hadde møtt opp til tross meget kaldt vær. De kunne se klubbkapteinen passere rett gjennom porten.

Rafael Benítez var også tilbake på Melwood i dag, for første gang siden nyresteinoperasjonene før jul. Manageren presiserer at Steven Gerrard har hans fulle støtte etter episoden på et utested i Southport natt til mandag.
- Steven er vår kaptein og en nøkkelspiller for oss, men mer enn det. Jeg kjenner ham som en hyggelig person.

- Jeg satte meg ned med ham i morges og hadde en veldig god samtale med ham om situasjonen. Jeg hadde også mulighet til å snakke utførlig med vår klubbadvokat.

- Steven forklarte meg hva som hadde skjedd. Jeg fortalte ham at han har min fulle støtte sammen med alle andre i fotballklubben.

- Han trente med de andre spillerne i morges etter at troppen har hatt et par dager fri. Han er ivrig etter å fokusere utelukkende på fotballen.

- Vi har jobbet veldig hardt for å komme i den posisjon vi er når vi tar fatt på det nye året. Vi er fast bestemte på å fortsette fremgangen.

- Vi skal gjøre alt vi kan for å støtte Steven i ukene fremover, men vi konsentrerer oss nå om forberedelsene til FA-cupkampen mot Presten denne helgen.

Spillernes fagforening, PFA, har også tilbudt Steven Gerrard hjelp.
- Vi har sett litt på dette, og vi har tilbudt den hjelpen vi kan. Jeg var bekymret da jeg hørte om saken ettersom jeg har kjent Steven Gerrard lenge. Jeg kjenner ikke alle detaljene, men som spillerorganisasjon ønsker vi å være støttende, sier Gordon Taylor, daglig leder i PFA, til The Guardian.

The Times tror ikke Steven Gerrard risikerer disiplinærstraff eller å miste kapteinsbindet såfremt han ikke dømmes for noe kriminelt i forbindelse med voldsepisoden på utestedet i Southport.