Gerrard sliter med nakkeproblemer

Steven Gerrard sliter med nakken, og spiller sannsynligvis ikke mot Fulham i morgen. Arbeloa tvilsom med lårstrekk. Benitez sier at han ikke vil forlate Liverpool, trass i uroen rundt klubben.

Rafael Benitez uttalte på dagens pressekonferanse på Melwood at Steven Gerrard høyst sannsynlig ikke spiller morgendagens kamp mot Fulham. Kapteinen skal ha fått problemer med nakken, etter å ha headet mye på trening i går.

Her er dagens pressekonferanse i sin helhet:

Journalist: - Rafa, hva er dine kommentarer til uroen rundt eierne de siste dagene?

Benitez: - Jeg vet det vil bli vanskelig å kun snakke om fotball. Kanskje det er skuffende for dere, men jeg foretekker å snakke om fotball.

Journalist: - Fansen undrer på hvor mye du har kommunisert med eierne de siste ukene. Har du fått klarhet i hvordan din egen posisjon er?

Benitez: - Vel, ettersom jeg forbereder laget til kampen mot Fulham, trenger jeg ikke å snakke med dem. Jeg trenger å snakke med min stab og mine spillere. Vi har trent, og vi har snakket om Fulham-kampen. Vi har forberedt oss skikkelig på denne kampen.

Journalist: - Har du hatt et møte med Rick Parry?

Benitez: - Jeg har forberedt laget til kampen mot Fulham.

Journalist: - Føler du at klubben er i en vanskelig situasjon? Vi hører at George Gillett ikke vil selge til Tom Hicks, og at Tom Hicks ikke vil selge til George Gillett. Er du bekymret for klubbens fremtid?

Benitez: - Dere vet svaret....Fulham. Fulham er et vanskelig lag å spille mot, ettersom de kjemper mot nedrykk, så vi vil gjøre vårt beste. Dersom dere spør meg om jeg vil stille mitt sterkeste lag, så sier jeg at ja, jeg vil ta ut et sterkt lag, akkurat som jeg gjorde borte mot Arsenal for eksempel. Vi vil prøve å vinne, ettersom vi ønsker å sikre oss fjerdeplassen.

Journalist: - Du hvilte spillere i ligamøtet mot Arsenal. Har du større mulighet til å gjøre det samme nå også, etter det som skjedde på Goodison Park torsdag kveld (Chelsea slo Everton, red anm)?

Benitez: - Min filosofi er å benytte et lag som vil vinne. Vi har noen skadeproblemer med Arbeloa, Kewell, Agger og Gerrard. Agger og Kewell vil ikke spille. Vi må ta en sjekk på Arbeloa og Gerrard.

Journalist: - Tror du fjerdeplassen er så godt som i boks nå?

Benitez: - Vi må vinne. Vi vil være åtte poeng foran Everton om vi vinner. Etter det vil vi trenge ett poeng til, og vi ønsker å ta disse poengene så fort som mulig, slik at vi kan konsentrere oss om Champions League.

Journalist: - Tok resultatet på Goodison Park litt av presset bort fra dere?

Benitez: - Jeg tror det var et viktig resultat, ettersom Everton er fem poeng bak oss nå og Chelsea fortsatt har sjanse til å vinne ligaen. Begge deler kan være positivt for oss.

Journalist: - Hva synes du om Chelsea for øyeblikket. Tror du Avram Grant føler presset?

Benitez: - Analyserer du sesongen har han gjort en god jobb. De spilte finale i Carling Cup, de er fortsatt med i kampen om ligatittelen, og de er i semifinalen i Champions League. Så jeg mener han har gjort en god jobb. De har et godt lag med gode spillere, så han klarer jobben bra.

Journalist: - Er du overrasket over at han er presset nå, eller er det som forventet siden du er i samme situasjon?

Benitez: - Alle forventer at topplagene skal vinne alle sine kamper, og alle trofeer, så det er ikke lett. Men analyserer man statistikken, ser man at han har gjort en god jobb.

Journalist: - Dere skal møte Fulham før dere møter Chelsea. Blir det viktig å matche Fulham på arbeidskapasitet, ettersom de kjemper mot nedrykk?

Benitez: - Vi vet det blir vanskelig. Når et lag ligger i bunnstriden vil de være litt engstelige og veldig oppsatte på å gjøre det bra. Vi vet det blir tøft, men vi ønsker å ta tre poeng og sikre oss fjerdeplassen.

Journalist: - Du nevnte Gerrard. Hva er problemet med ham?

Benitez: - Han har et problem med nakken. På gårsdagens trening gjorde han tre eller fire mål med hodet, og etter treningen hadde han problemer med nakken.

Journalist: - Sett bort i fra Manchester United-kampen, hvor godt fornøyd er du med lagets form?

Benitez: - Vi kan ta med United-kampen også, for der var det noe som endret kampen. Uansett, det er sant at laget spiller god fotball nå, skaper sjanser og kontrollerer kamper. Torres og Gerrard forstår hverandre godt, og Babel kommer inn fra benken og presterer, så jeg synes laget spiller med selvtillit og at spillerne trives nå.

Journalist: - Høster du fruktene av roteringen tidligere i sesongen nå?

Benitez: -  Ja, det kan hende. Nøkkelen for meg var å bruke mange av spillerne i en rekke kamper på rad, mens jeg byttet ut andre. Det er enklere når du vinner. Du kan se at enkelte spillere har selvtillit nå, og er friske i beina. Du vet aldri i fotball. Gode spillere kan forandre kamper. De kan være trøtte, men kan likevel forandre kamper.

Journalist: - Er helgens kamp en god mulighet for spillere til å spille seg inn på laget, slik som Peter Crouch gjorde i ligakampen mot Arsenal?

Benitez: - Ja, helt åpenbart. Budskapet mitt er at spillerne hele tiden må være klare til å spille. Jeg bruker alltid Smicer som eksempel. Han fikk ikke spille mye, men gjorde et veldig viktig mål i Istanbul. Spillerne må være forberedt, og klarer vi å bringe ut det beste i hver enkelt, så vil det være bra for laget.

Journalist: - Noe nytt angående Peter Crouch sin fremtid?

Benitez: - Egentlig ikke. Vi var bekymret for skaden hans for noen dager siden. Nå er han skadefri og klar til kamp. Jeg håper jeg får se ham gjøre mål, og da vil det bli enklere for meg å snakke om dette.

Journalist: - Tidligere i sesongen snakket vi om at ting som skjedde utenfor banen kunne virke forstyrrende inn på laget. Er du fornøyd med at laget ikke ser ut til å la seg distrahere av dette nå?

Benitez: - Spillerne har vist at de er virkelig gode proffer. De er fokuserte, og konsentrerer seg om kampene. Det er nøkkelen til suksess nå.

Journalist: - Slik ting har utviklet seg den siste tiden, er du fristet til å ta din hatt å gå?

- For øyeblikket har jeg to år igjen av min kontrakt. Jeg er glad og fornøyd her, og ønsker å bli i klubben.