Gerrard ute i en uke

Steven Gerrard må regne med å være ute i sju dager etter lårstrekken han pådro seg mot Vålerenga. Dermed blir det en kamp med klokka for å bli klar til kampen mot Standard Liege.

Steven Gerrard tok av seg kapteinsbindet etter 24 minutter mot Vålerenga i kveld. Han hadde en antydning til strekk, noe som ble fastslått av det medisinske støtteapparatet til Liverpool etter kampen. Manager Rafael Benitez antyder at skaden kan sette kapteinen ute i sju dager. Det kan bli mindre, det kan bli mer.

Dermed henger neste onsdags kvalifiseringskamp for gruppespillet i Champions League borte mot Standard Liege i en tynn tråd for Steven.

- En tidlig diagnose som er stilt viser at han har pådratt seg en lårstrekk og at dette vil ta en uke å lege. Vi må gjøre grundigere undersøkelser, men vi frykter at strekken sitter så hardt i at vi må unnvære ham i Belgia, sier Benitez som ikke sa noe om skadesituasjonen for Dossena, som ble liggende etter å ha kollidert med Freddy dos Santos midt i andre omgang. Han ble liggende lenge og behandlet etter å ha skallet med Vålerenga-spilleren.

Han la ikke skjul på at han var bekymret, men han håper i det lengste at han kan mønstre samme startellever mot Standard Liege om en drøy uke, som den som startet kampen på Ullevaal i kveld.

- Vi har noen spillere som er opptatte med OL. Det gjorde at mange av våre unge spillere fikk muligheten til å vise seg fram mot Vålerenga. De viste kvalitet, men jeg vil tro at de fleste som startet i kveld, også starter i Belgia, sa Rafa.

Benitez er godt fornøyd med at Liverpool har scoret åtte mål på to treningskamper, og spanjolen tror at det vil komme mer.

- Dette var en god arbeidsøkt. Vi spilte godt og vi scoret fire mål. Men spillerne er ikke helt hundre prosent ennå. Vålerenga er midt i sin sesong. De virket kvikkere, men vi presset og passet og forståelsen mellom spillerne var stor. Jeg er virkelig godt fornøyd med dette resultatet. Dette er normalt. Har man spillet, får pasningene til å gli og spiller seg fram til sjanser, så får man også et godt resultat.

Benitez fikk blant annet spørsmål om N´Gog, som scoret sitt andre mål på tre kamper i kveld.

- Som jeg har sagt det tidligere, så er jeg svært godt fornøyd med mine talentspeidere. N´Gog er en, Nemeth, Pacheco og skadeplagede El Zhar tre andre.

Nå reiser Benitez, assistent Sammy Lee og spillerne tilbake til Merseyside for å forberede seg til siste treningskamp hjemme mot Lazio kommende fredag.

- Vi tar med oss noen gode minner fra Skandinavia. Vi visste at vi hadde stor oppslutning her, men at så mange støtter oss og har på røde skjorter blant publikum, er bare helt utrolig. Støtten til laget er fantastisk,  sier Benitez.