Gillett angriper Hicks

I et åpenhjertig intervju på amerikansk radio sier George Gillett at dødstrusler mot hans familie gjør det uaktuelt å selge noe av hans eierdel i LFC til Tom Hicks.

Etter å ha vært en taus figur i bakgrunnen av såpeoperaen om eierskapet i Liverpool Football Club, har nå George Gillett jr. kommet på banen med full styrke gjennom et radiointervju i Canada.

Gillett forteller om det mulige salget til Tom Hicks, om avtalen med DIC som i hvert fall i første omgang gikk i vasken, og at han mener Dubai vil kunne bli en god eier av LFC. Ikke minst går han til angrep på Tom Hicks og legger fullstendig skylden på texaneren i det faktum at deres partnerforhold nå er i ruiner. Uttalelser fra Hicks er også årsaken til at George har fått trusler mot seg og sin familie, og som gjør at han nå er helt klar på at han ikke kommer å selge noe til Tom Hicks, etter at Hicks ikke greide å kjøpe ut Gillett innen fristens utløp i den overenskomsten de hadde.

Dette uttaler George Gillett til radiostasjonen Fan590 i Toronto:

- Foster og jeg skal over på kampen mot Arsenal neste uke, og vi håper å bidra til å være en positiv faktor i den prosessen som nå foregår rundt klubben.

- Vi har fått opp mot 2000 e-mailer på en uke, og hvor mange er rene trusler mot meg selv, min sønn Foster og min svigerdatter. I 95% av tilfellene er imidlertid dette en årsak av uttalelser fra min partner (Tom Hicks), mens for de øvrige 5% går det på at man vil ha begge ut, "go home americans" og slikt.

- Vårt partnerskap (med Hicks) har over noen tid vært uholdbart. Dette er ikke pga oss, det er fordi vår partner er mer opptatt av å fremheve sin egen personlighet heller enn å komme med fakta. Da er det vanskelig å få til et rasjonalt arbeidsforhold.

- Vi har derfor gjort nye vurderinger. Jeg ønsker ikke at min familie skal bli utsatt for fare, slik at vi nå kanskje heller tenker på å kjøpe enn å selge.

- Jeg har også mottatt e-mailer hvor vi er blitt tilbudt å besøke de berømte pubene rett ved stadion, og som jeg har nevnt har ikke de truslene vi har mottatt gått på vår del av eierskapet. Det som gjør fansen mest forbannet er at jeg skal ha vurdert å selge 1% til min partner. De ønsker ikke at han skal eie klubben, de ønsker ikke at han skal eie noe av klubben.

- Truslene går altså på at jeg skal selge noe til min partner, og det er nå et helt uaktuelt alternativ for oss.

- Vi ga vår partner et langt og fair tilbud til å finne en løsning, men han kom aldri over målstreken, sier Gillett om det at Hicks som partner ville ha mulighet til å kjøpe ut George Gillett hvis han matchet det tilbudet som kom fra DIC.

- Hva som vil skje, det er vanskelig å si før det konkrete tilbudet ligger der, sier Gillett om en fortsatt mulig overtakelse av DIC.

- Det er ingen tvil om at det at dette ikke gikk i orden var noe av det som gjorde fansen rasende, forklarer George om det at forhandlingene med Dubai ble stoppet.

- Han truet med å gjøre det, sier han på direkte spørsmål om Tom Hicks stoppet salget fra Gillett til DIC.

- De vil bli meget ansvarlige eiere, sier GG på muligheten om at DIC tar over.

- Jeg vet at fansen fortjener bedre enn hva de har fått så langt, og at en klubb med slike tradisjoner fortjener bedre.