Gillett: - Hicks kan ikke sparke Parry

Gillett har i dag gitt sin støtte til Parry, og sier at Hicks ikke har mulighet til å sparke den daglige lederen. Det synes som det nå er Gillett og Parry vs Hicks og Ian Ayre i maktkampen på Anfield.

George Gillett har nå offentlig gått ut og støttet Rick Parry etter at hans kompanjong, Tom Hicks, i går forlangte at Liverpools daglige leder skulle fratre sin stilling. Gillett nekter å stille seg bak Hicks sitt ultimatum, og hevder overfor Liverpool Echo at han ikke visste noe om at Hicks ville forsøke å tvinge Parry ut av klubben.

- Rick Parry har vår fulle støtte. En avgjørelse om å avskjedige ham trenger godkjennelse av et samlet Liverpool-styre. Et styre som består av seks personer - meg selv, Foster, David Moores, Rick selv, Tom Hicks og Tom junior. Vi har ikke sett det mye omtalte brevet, og vi har ikke noe med det å gjøre, uttaler Gillett til Echo i dag.

- Vi er ikke i stand til å kommentere detaljer i saken, ettersom vi ikke har sett brevet. Men jeg vil gjenta at Rick har vår fulle støtte.

Dermed synes borgerkrigen i Anfields korridorer bare å tilta i styrke. I det mye omtalte avskjedigelsesbrevet fra Hicks, skal det være oppgitt flere grunner til at Hicks ønsket at Parry skulle ta sin hatt å gå. Blant annet skal Hicks hevde at Rafael Benitez har fortalt ham at manglende kommunikasjon fra Parrys side har ført til at klubben har gått glipp av flere store spillerkjøp. Hicks beskylder også Parry for ikke å ha klart og maksimere Liverpools kommersielle potensial i tilsvarende grad som klubber som Manchester United, Chelsea og Arsenal har klart.

Parry fikk først høre om brevet etter at han forlot FA sitt hovedkvarter etter gårsdagens høring i Mascherano-saken. På det tidspunkt hadde innholdet i brevet allerede blitt gjort kjent via Sky Sports News. Liverpool Echo skriver at Parry så brevet for første gang da han ankom sitt kontor på Anfield i dag. Parry har som kjent gjort det helt klart at han har ingen intensjoner om å fratre sin stilling som daglig leder i Liverpool på grunn av dette brevet. Han skal nå ha kontaktet advokater i sakens anledning.

- Manageren, spillerne og supporterne vil uten tvil synes det er fornærmende at jeg får overskriftene når vi egentlig skulle ha feiret en ny stor prestasjon i Champions League. Klubben vil overleve. Ingen enkeltpersoner er større enn klubben. Men klubben trenger helt klart god ledelse fra toppen, og for øyeblikket drar vi ikke i samme retning, sier Parry til Echo.

Hicks kan ikke avskjedige Parry uten å ha flertall i styret bak en slik beslutning. Og med styrets sammensetning og det nåværende klimaet vil daglig leder fortsatt ha styrets støtte. I styret er det nemlig kun to av seks som vil ha Parry fjernet, nemlig Tom Hicks og Tom junior.

Echo hevder ellers i dag at DIC fortsatt er interesserte i å kjøpe Liverpool, men har som det ble nevnt i går lagt sin aktivtet på is inntil styrekonflikten på Anfield har blitt løst.