Gillett kan selge til hvem han vil i juni

Liverpool Echo avslører at George Gillett kan selge sin andel av Liverpool FC til hvem han måtte ønske, dersom Tom Hicks ikke har maktet å reise kapital til å kjøpe ham ut innen utgangen av mai.

Tony Barrett i Liverpool Echo skriver at Liverpools styre ikke på noe tidspunkt har diskutert daglig leder Rick Parrys posisjon i klubben. Tom Hicks har heller ikke sagt noe direkte som skulle tilsi at Parrys posisjon var truet. På tross av dette skal ikke "oppsigelsesbrevet" fra Hicks ha kommet overraskende på Parry. Medlemmer av familien Hicks skal nemlig under sine siste besøk på Merseyside ikke ha lagt skjul på at de helst hadde sett at Parry hadde blitt kastet ut av styre og stell på Anfield.

Echo letter også litt på sløret angående bakgrunnen for "oppsigelsesbrevet". Tony Barrett skriver at det ikke var overraskende at brevet kom nå, bare to dager etter at Parry og George Gillett besøkte Liverpools kommersielle direktør, Ian Ayre, på hans kontor i sentrum av Liverpool. Ayre blir betraktet som en alliert av Hicks, og Echo hevder at Gillett kun ga Ayre 15 minutters varsel før han entret Ayres kontor og ga ham en reprimande og klar beskjed om at Ayre også måtte holde Gillett orientert om tingenes tilstand på Anfield på samme måte som han holdt Hicks orientert.

- Det er nå Gillett og Parry mot Hicks og Ayre, kommenterer Tony Barrett.

Ifølge Echo-journalisten skal Hicks ha blitt rasende da han hørte at Gillett hadde gitt Ayre enn oppstrekning. Og når han hørte at Parry også hadde vært tilstede, styrket det bare hans ønske om å fjerne Parry.

Kilder i Hicks-leiren sier til Echo at dette møtet ikke var katalysatoren for gårsdagens bemerkelsesverdige utvikling. De hevder at Hicks bevisst ventet med "oppsigelsesbrevet" til de tre kampene mot Arsenal var over. De hevder også at Hicks ikke hadde tid til å vente til sesongen var over før han gjorde dette, fordi texaneren ønsker en ny daglig leder på plass før transfervinduet åpner igjen.

Echo hevder at Tom Hicks junior de siste seks ukene har informert venner i Liverpool om at Parry var på vei ut av klubben. Tony Barrett skriver at han var klar over at Hicks ønsket å gi Parry sparken allerede den 26.februar. Barrett sendte en e-mail til Hicks og spurte om dette, og fikk følgende svar:

- Jeg vil ikke kommentere spørsmål omkring klubbledelsen.

Echo skriver at krigen på styrerommet har pågått i noen tid nå, men mye av krangelen har foregått bak lukkede dører. Nå tas imidlertid skittentøyvasken i det offentlige rom igjen. Det gagner heller ikke klubben at private diskusjoner mellom Rafael Benitez og Hicks, der Benitez skal ha uttrykt bekymring over Parrys handlingsevne på transfermarkedet, kommer offentligheten for øret. Benitez skal privat ha vært meget kritisk til Parry i lengre tid, og ble spesielt forbannet etter at han mistet sitt transfermål Florent Malouda til Chelsea. Men Benitez har aldri gått ut offentlig med dette.

- Benitez er nok like sjokkert som Parry over at dette nå har havnet i avisene,  skriver Tony Barrett.

Echo mener å vite at fristen for amerikanerne til å kjøpe hverandre ut av klubben går ut ved utgangen av mai. Dersom Tom Hicks ikke har stablet nok kapital på beina til å kjøpe ut Gillett innen da, er han for eksempel fri til å selge til DIC.

- Det kan ikke fortsette som dette. En av amerikanerne må ut av klubben, sier en kilde på Anfield til Echo i dag.

- Vi står foran semifinaler i Champions League, og kanskje til og med en finale, og alt dette bidrar til å svekke lagets sjanser. Hvordan kan eiere oppføre seg på denne måten?

Tony Barrett skriver at majoriteten av Liverpool-fans ser ut til å støtte Rick Parry i denne siste konflikten med Hicks. Parry er ingen populær kar blant store skarer av Liverpool-fans, men Hicks har opptrådt på en slik måte at fansen ser mellom fingrene med de feil Parry tidligere måtte ha begått.