Gillett rasende på Rafa

Echo hevder at Gillett er rasende på Benitez etter managerens antydninger om manglende støtte fra deleieren i Barry-sagaen. LFC må betale hele 6 mill euro til Sociedad om Alonso går på billigsalg.

Verken Tom Hicks eller George Gillett har uttalt seg offentlig om transfersagaen rundt Gareth Barry, men ifølge Tony Barrett i Liverpool Echo skal Gillett være rasende på Rafael Benitez fordi manageren offentlig har antydet at han er misfornøyd med at Barry ikke har blitt Liverpool-spiller.

Gillett og sønnen Foster skal ha vært tungt involvert i Barry-sagaen, og duoen skal være av den oppfatning at Benitez har gått over streken i sin omtale av det som har skjedd i kulissene.

Barrett mener at Hicks' posisjon i dette spillet er mer uklar, etter at Benitez i helgen uttalte til media at texaneren hadde fortalt ham at pengene til å kjøpe Barry var tilgjengelige.

Echo mener at eierne bevisst lot Rick Parry ta støyten, ved å være mannen som ble sitert i pressemeldingen der det ble slått fast at Barry ble for dyr for Liverpool FC.

Barrett slår fast at dersom Rafa Benitez hadde fått det som han ønsket så ville Gareth Barry ha vært Liverpool-spiller nå, mens Xabi Alonso ikke ville ha vært det. Echo-journalisten konstaterer også at forholdet mellom Alonso og manager Benitez har kjølnet kraftig i løpet av denne prosessen. De to spanjolene skal ha hatt en krangel i forkant av kampen mot Standard Liege i Belgia.

Alonso skal nå være helt klar på at han ønsker å forlate Liverpool, etter at det ble klart at Benitez ikke verdsetter hans tjenester like høyt som tidligere. Problemet for både Benitez og Alonso er imidlertid at Anfield-klubben ikke har mottatt noe bud på spilleren. Både Juventus og Arsenal registrerte sin interesse for Alonso, men ingen av klubbene var villige til å betale noe i nærheten av det Liverpool forventet å få for spilleren.

Barrett avslører også at Liverpool garanterte Alonsos tidligere klubb, Real Sociedad, 6 millioner euro dersom Alonso ble solgt for 16 millioner eller mindre, og dette kompliserer situasjonen ytterligere. Dersom Liverpool får mer enn 16 millioner euro for Alonso, sier avtalen at de røde bare behøver å betale 20% av overgangssummen til Sociedad. Dette gjør det nærmest umulig for Liverpool å selge Alonso for 16 millioner euro eller mindre uten å tape ansikt.

Echo-journalist Barrett hevder også at det aldri har vært en reell problemstilling for Rafael Benitez å si opp jobben som en følge av det som har skjedd i Barry-sagaen. Manageren er helt åpenbart frustrert over at han ikke har fått kloa i Barry, og Barrett tror at Benitez bevisst har brukt den spanske journalisten Guillem Balague til å synliggjøre denne frustrasjonen.