Gillett sliter med å innfri RBS sine krav?

Liverpool Echo tror at George Gillett sliter med å innfri kravene som The Royal Bank of Scotland stiller til egenkapital i forbindelse med avtalen Liverpools to eiere prøver å komme i havn med.

Liverpool Echo skriver i dag at George Gillett har problemer med å innfri kravene til egenkapital i forbindelse med refinansieringsavtalen som klubbens eiere prøver å få i stand med The Royal Bank of Scotland.

Lokalavisen i Liverpool viser til kilder i finansmiljøet i London, som hevder at refinanseringsavtalen er i ferd med å kollapse. Tom Hicks hevder fortsatt at alt er i skjønneste orden, men det spekuleres nå i hvorvidt George Gillett er i stand til å innfri sine forpliktelser i forbindelse med avtalen. Royal Bank of Scotland krever nemlig at de to eierne stiller med et betydelig pundbeløp i egenkapital for at de skal gå med på avtalen.

- Det er ikke tvil om at Hicks klarer å innfri kravene RBS har stilt. Men situasjonen behøver ikke å være like enkel for Gillett, siteres kilden.

Situasjonen kan ha blitt ytterligere forverret for amerikanerne grunnet krisen i det amerikanske aksjemarkedet. Der opplevde man ytterligere kraftig nedgang i går. Hicks og Gillett skal ha tatt opp det opprinnelige lånet mot sikkerhet i verdier i USA og Canada.

- Kollapsen i amerikansk økonomi kunne ikke ha kommet på et verre tidspunkt for Hicks og Gilllett. Det er det ikke tvil om. Alle banker og låneinstitusjoner vil nå stille strengere krav. Ikke minst RBS, som også måtte ta store tap i går, siteres kilden.

- Dette betyr at alle som søker store lån må bevise at de har den nødvendige egenkapital som sikkerhet, og Gillett kan få problemer med å overbevise banken om at han har det. Om han i det hele tatt ønsker å bevise det da, er den noe kryptiske meldingen fra kilden.

Echo bekrefter også at lånet som Hicks & Gillett tok opp i forbindelse med oppkjøpet for ett år siden, må være tilbakebetalt innen fjorten dager. Lokalavisen melder at DIC følger utviklingen med stor interesse, og er klare til å by på klubben dersom amerikanerne ikke klarer å få refinansiert lånet.