Gillett snart ute

Liverpool Echo tror at DIC har kjøpt ut George Gillett innen midten av mars. Den velinformerte avisen bekrefter tidligere artikler, og antyder mer konkrete tidspunkt for når ting vil skje på Anfield.

Tony Barrett i Liverpool Echo bekrefter morgenavisenes påstander om at George Gillett er i ferd med å selge sin aksjepost i LFC til Dubai International Capital. Han hevder imidlertid at Tom Hicks ikke ønsker å gi slipp på sin makt i klubben.

På kort sikt kan det bety at DIC og Hicks må forhandle om hvordan man i felleskap skal drive klubben. Det har vært antydninger om at Tom Hicks og hans menn vil få hovedansvaret med å bygge en ny stadion, mens DIC vil ha mer å gjøre med det rent sportslige som for eksempel sørge for at manageren får tilstrekkelig med transfermidler. Dette gjenstår imidlertid å se.

En må anta at det i bunnen ligger at DIC etter hvert ønsker full kontroll, men Tom Hicks vil føle at han sitter med gode salgskort på hånden hvis DIC er helt avhengig av å sikre seg noen av hans aksjer for å få en majoritet.

Dette er hva Barrett og Echo mener om den kommende utviklingen:

+ DIC kan være eiere av minst halvparten av Liverpool FC i løpet av de tre neste ukene.

+ Et beløp for salg av aksjene, fra George Gillett til DIC, skal man ha blitt enig om.

+ DIC har klare et team med eksperter til å se igjennom regnskapene, når de får en tillatelse som foreløpig ikke er blitt gitt.

+ En tillatelse til å se gjennom bøkene ventes å komme i løpet av de neste par dagene.

+ Echo sier også at Hicks prøvde å kjøpe ut Gillett, men greide ikke å finansiere en avtale.

+ Hicks skal nå være klar til å motta DIC som ny likeverdig partner, selv om man i Dubai vil håpe å sikre seg majoritet.

+ Echo ser for seg at DIC er inne i Liverpool i midten av mars.