Gjenkjenner vinnermentaliteten

Riera trekker paralleller til Benítez' Valencia. Spillerne kjenner arbeidsoppgavene sine. Skal forsøke å få vår egen gode hjemmestatistikk. Stockport-spiller linket.

Albert Riera synes Liverpool nå har tilsvarende mentalitet som det Valencia-laget Rafael Benítez ledet til topps i La Liga og UEFA-cupen.
- Da jeg spilte for Real Mallorca mot Valencia var det slik. Det var vanskelig å beseire dem. Et lag ledet av Rafael Benítez trenger ikke alltid spille bra for å vinne fordi de er veldig sterke taktisk og mentalt. Ideen er alltid veldig klar, og det er viktig - hver spiller vet hva de skal gjøre når de entrer banen.

- Mentaliteten til ethvert Benítez-lag er alltid sterk. Det finnes alltid en vinnermentalitet, og det er følelse jeg hadde da jeg kom hit.

Benítez' filosofi om at hver spiller har en bestemt oppgave har aldri vært tydeligere enn på Stamford Bridge i helgen.
- Vi hadde en tydelig idé om hva vi skulle gjøre. Noen ganger har man en plan, men så går man ut på banen og innser at den er feil. På søndag spilte vi akkurat slik vi planla.

- Chelsea er veldig sterke. De angriper med mange spillere. Våre spisser var den første forsvarslinjen, og vi kunne ikke spille langballer. Vi måtte spille oss ut av forsvaret og holde på ballen. Chelsea er ikke så gode når de ikke har ballen. På den måten vil jeg sammenligne dem med Barcelona og Real Madrid.

- Våre forberedelser var nøkkelen fordi vi har veldig forberedt på hvordan Chelsea spiller.

- Vi er et sterkere lag og har en god mentalitet, men det er bare begynnelsen av ligaen. Det er fo tidlig å begynne å snakke.

Chelsea hadde spilt 86 hjemmekamper på rad i ligaen uten tap før Liverpool beseiret dem på søndag. Liverpool står i øyeblikket ubeseiret på 15 ligakamper på Anfield.
- Kanskje vi slo det beste laget i Europa akkurat nå. De begynte sesongen veldig bra. De var ubeseiret på fire år hjemme, og vi er fornøyd med å ha brutt den statistikk.

- Nå ønsker vi vår egen rekord. Det er den beste starten Liverpool noen gang har hatt i Premier League. Vi ønsker å fortsette slik.

- Det er vanskelig å skape en slik statistikk som den Chelsea hadde. Det er utrolig med 86 ubeseirede kamper hjemme.

- Man spiller kamp hver tredje dag, og det finnes mange konkurransedyktige lag. Motivasjonen finnes alltid der når de møter lag som Chelsea og Liverpool.

I perioden januar 1978 til januar 1981 spilte Liverpool 85 hjemmekamper på rad uten tap - 63 i ligaen, 9 i ligacupen, 7 i e-cup og 6 i FA-cupen.


Stockport-spiller linket
Liverpool Daily Post skriver at storklubbene Liverpool, Arsenal og Tottenham følger Stockport Countys 19-årige ving Tommy Rowe.
- Tommy har alt. Fysisk er han i høyeste grad en atlet med kondisjon i Premier League-klasse. Teknisk er han enestående. Taktisk vet han nøyaktig hvordan han skal spille i den flytende vingrollen. Jeg har fortalt ham personlig at han har en stor fremtid, uttaler Stockport-manager Jim Gannon til Liverpool Daily Post.

- Han har fart, kraft og er en utrolig maskin. I tillegg scorer han mål, utdyper forsvarer David Raynes.