Gjennomgang av treningsprogrammet

Torres' treningsprogram skal gjennomgås. Må finne årsaken til problemet. Torres bekymret. Ikke samme skade som sist. Dossena og Keane inn på laget? Peter Walton dømmer.

Liverpool FC planlegger en total gjennomgang av Fernando Torres' medisinske behandling for å finne årsaken til hans femte hamstringskade på 16 måneder. Den spanske landslagspilleren skadet seg i Champions League-seieren mot Marseille. En MR-undersøkelse avdekket en ny hamstringskade, og muligens vil 24-åringen få et skadeopphold på tre uker. En retur mot Arsenal 21.desember ser ut som et naturlig mål, selv om Rafael Benítez foreløpig er avventende med å sette en dato.

Torres har hatt tre lignende skader på landslagsoppdrag med Spania og ytterligere to med Liverpool siden overgangen fra Atlético Madrid. Benítez kan fortelle at Torres ikke har noen lignende skadehistorie fra tiden i Spania.
- Fernando hadde ingen slike muskel- eller hamstringproblemer mens han var i Atlético Madrid, avslører Rafa overfor pressen.

Tidligere Liverpool-spiller Michael Owen vet altfor godt at hamstringskader kan dukke opp resten av karrieren når de først har kommet. Fernando Torres er meget bekymret.
- Jeg er litt skuffet, men alt jeg kan gjøre er å gå videre. Det er bekymringsfullt for meg fordi det har skjedd et par ganger. Etter den siste skaden er det viktig å jobbe seg tilbake uten å forhaste seg med en returdato og forsøke å sørge for at det ikke vil skje igjen.

Benítez er nå innstilt på at det meste skal gjøres for å finne ut av problemet.
- Vi er veldig skuffet over situasjonen. Vi må analysere hvorfor det skjedde. Vi har jobbet med forebyggende øvelser i det siste, og likevel har vi det samme problemet.

- Vi må ta tid med ham. Han ble ikke forsert tilbake. Tidspunktet og treningen var under kontroll, og det var også øvelsene.

- Vi må nå analysere hvorfor det skjedde igjen. Legen og fysioterapeuten jobbet veldig hardt med Fernando. De er begge førsteklasses, men nå er det samme situasjon igjen.

- Vi kommer ikke til å ta noen sjanser med hans comeback. Hvis han ikke er frisk, kommer han ikke til å spille. Det er enkelt.

- Vi jobbet veldig hardt med forebyggende øvelser, og det var etter de første gangene at det skjedde.

- Men det har skjedde igjen. Han spilte i Carling Cup. Det var han ikke skarp, men han var skarp på trening. Litt etter litt ble han satt under press.

Torres spilte noe av kampene mot West Bromwich, Tottenham og Bolton. Han var også innbytter for Spania mot Chile. Så spilte han to hele kamper.
- Alt var under kontroll. Mot Marseille var han kanskje litt sliten mot slutten av kampen, og det var da det skjedde. Han tok en spurt og strakk seg.

- Nå må vi begynne helt forfra igjen med å forsøke å løse dette problemet. Siden dette har skjedd gang på gang, må vi analysere de små tingene. Kanskje måten han går på, kanskje fottøyet eller øvelsene han gjør.

- Jeg har snakket med Fernando for å finne en løsning, også med legen og fysioterapeutene. Vi må løse dette. Det er ingen alvorlig skade, mer en skade som er vanskelig å kurere.

Rafa presiserer også at det ikke er nøyaktig samme skade som sist.
- Det er ikke den samme, men det er i den samme muskelen, uttaler Benítez til Sky Sports News.

Keane og Dossena tilbake?
Med Torres skadet vil Robbie Keane trolig få muligheten fra start mot West Ham etter å ha sittet på benken hele kampen mot Marseille. Andrea Dossena vil nok erstatte Fabio Aurelio på venstrebacken.

Walton dømmer
Peter Walton er satt opp til å dømme Liverpool-West Ham. Han får med seg assistentdommerne G. Stott og R. West. Fjerdedommer er Alan Wiley. Walton har dømt Liverpool to ganger tidligere denne sesongen, i 3-2-seieren borte mot Manchester City og 3-0-seieren hjemme mot West Bromwich.