Gjensyn med en Spice Boy

Don Hutchison tilhørte gruppen Liverpool-spillere som på 90-tallet gikk under tilnavnet ”Spice Boys”. På søndag kan alle røde få gjensyn med Hutch iført Luton-drakt.

Luton er altså første hinder på veien mot Wembley for Liverpool i FA-cupen denne sesongen. Det kan bety gjensyn med Don Hutchison, som gjorde 10 mål på 60 kamper for Liverpool i perioden 1992-94.

Hutchison har vært innom en rekke klubber etter at han forlot Liverpool, og er altså "still going strong" i League One etter å ha blitt frigitt av Coventry i sommer.

- Jeg hadde en fin sesongoppkjøring i Coventry før fjorårssesongen, men etter to kamper pådro jeg meg et benbrudd og ødela alle leddbåndene i ankelen. Dermed gikk jeg skadet i et helt år, forteller Hutchison til liverpoolfc.tv.

- Som 36-åring vurderte jeg å legge fotballskoene på hylla, men bestemte meg heldigvis for å fortsette. Jeg fikk tilbud om spill i Luton, og det har gått bra. Og nå får jeg sjansen til å møte Liverpool i FA-cupen, noe som blir veldig spesielt, innrømmer han.

- Det er alltid hyggelig å spille mot tidligere klubber, og Liverpool har alltid stått mitt hjerte nær. Jeg hadde fem gode år på Anfield, og mener at alt jeg har lært om fotball lærte jeg der. Jeg var heldig som fikk spille for en så stor klubb, og det blir magisk å møte dem igjen på søndag.

- Jeg har slitt benken mye denne sesongen, men håper å få slippe til i denne kampen. For meg hadde det vært ideelt med et uavgjort resultat, og at jeg hadde fått opplevd å spille i omkampen på Anfield! Det hadde vært veldig spesielt, og hadde passet meg ypperlig.

Hutchison ble i sin tid hentet til Liverpool fra vesle Hartlepool av Kenny Dalglish i november 1990, men debuterte ikke for de røde før i mars 1992. 1992/93-sesongen ble hans beste på Anfield, da han gjorde 10 mål fra sin midtbaneposisjon. Hutchison ble imidlertid sendt på dør sommeren 1994, etter at en uheldig opptreden på en nattklubb i Mathew Street mer eller mindre ble kroken på døra for hans Liverpool-karriere. Roy Evans solgte ham til West Ham, og han har deretter vært innom Sheffield United, Everton, Sunderland, Coventry og nå altså Luton Town.