Glad for fortsatt å være med

Rafael Benitez er langt fra en slagen manager etter 1-1 og omkamp i FA-cupen mot Luton. Manageren er glad for at Liverpool fortsatt har en mulighet til avansement.

Ingen slagen Rafa
The Hatters mer enn matchet deres mer berømte motstandere på Kenilworth Road i ettermiddag. Igjen ga askeladdene Luton Town store og mektige Liverpool kamp om cupavansement. Og denne gang solgte de seg dyrere enn da det hele endte med 3-5 og fjerderundeplass for de røde. Rafael Benitez innrømmer at han er glad Liverpool fortsatt er med i kampen om cupavansement etter dagens 1-1 mot Luton. League One-laget fortjente en omkamp på Anfield da John Arne Riise scoret selvmål og utliknet Peter Crouch sitt ledermål. Rafa er overbevist over at laget hans kan gjøre jobben på Anfield i returkampen.

- Vi visste det ville bli en tøff kamp og det ble en tøff kamp. Luton arbeidet virkelig hardt. Vi arbeidet også hardt, men det er bare det at når du scorer et mål så trenger du å bruke erfaringen din til å kontrollere kampen. Men så slapp vi inn et mål tre minutter etter å ha scoret selv, og dette var svært skuffende. I første omgang hadde vi noen sjanser og de hadde noen sjanser. Etter at vi scoret, slapp vi inn et mål tre minutter etter. Jeg er glad for at vi får en ny mulighet hjemme på Anfield. Det er positivt. Vi er i cupen og vi vil fortsette å forsøke å vinne. Jeg er overbevist om at ting vil bli annerledes på Anfield, sier Benitez.

Luton Town så ut til å sprenge helgens store cupbombe for lange perioder i dagens kamp. Rafa sa at Liverpool spilte langt unna deres vanlige nivå, men tror at spillerne vil gjøre jobben på Anfield den 15. januar.

- Dette ble veldig vanskelig. Luton spilte veldig fysisk og det var tøft, men i forhold til slik kampen utviklet seg, så er jeg glad det endte som det endte, sier Benitez.

Han forsvarte også avgjørelsen om å la Pepe Reina og Fernando Torres hvile.

- De som spilte i dag er mer enn kapable til å spille mot Luton. Både Crouch, Voronin, Kuyt og Benayoun er landslagsspillere. De har kvaliteter nok til å stå fram i en cupkamp som dette. Dette er beskjed godt nok til kritikerne om at vi har veldig gode spillere. Vi hadde noen sjanser og de hadde noen sjanser, men slik er sjelen til FA-cupen.

En av de mer celebre gjestene på Kenilworth Road i ettermiddag var Englands nye landslagssjef, italienske Fabio Capello. Han kan umulig ha blitt særlig fornøyd med potensielle Liverpool-spillere på hans framtidige landslag.