Glad tomålsscorer

Robbie Keane glad for to mål mot Bolton, spesielt etter kritikken i høst. Slik bør det spilles på Anfield. Ros til støtteapparatet i Rafas sykefravær. Sammy Lee sier byttene av Keane gjøres til lagets beste.

Robbie Keane har scoret tre mål på de siste to kampene for Liverpool. Spissen ser ut til endelig å ha funnet formen i den røde trøya. 28-åringen har fått mye kritikk etter overgangen fra Tottenham i sommer. Keane håper at hans to nettkjenninger mot Bolton kan stilne kritikerne og at 3-0-seieren beviser at Liverpool har kvaliteter til å kjempe om ligagullet.
- Vi kan ikke bekymre oss om andre. Vi må konsentrere oss om oss selv, men det er en erklæring fra oss, sier Keane til Setanta Sports.

- Guttene var utrolige. Jeg kan ikke huske at Bolton hadde et skudd på mål.

- Hvis jeg fortsetter å spille og gjøre det bra, har jeg sagt at jeg vet at jeg kommer til å score mål.

- Man kan ikke bekymre seg over hva folk sier. Man må være sterk nok til å tåle kritikk. Det er en del av fotballen. Hvis man ikke kan tåle kritikk, er det ingen poeng å holde på med denne jobben.

- Det er alltid hyggelig å score. Det er hva jeg får betalt for å gjøre. Dette gjør oss godt foran Newcastle-kampen. Det var en god forestilling, og det var viktig å få tre poeng.

Robbie Keane innrømmer at støtteapparatet har gjort en god jobb i Rafael Benítez' sykefravær.
- Da har vært rart uten ham (Rafa) den siste uken eller så fordi vi er vant til å se ham hele tiden. Honnør må gis til støtteapparatet med Sammy og resten av guttene. De har truffet blink hele uken. Det var godt å ha manageren tilbake. Gudskjelov så la vi inn en god forestilling for ham, uttaler Keane til Liverpoolfc.tv.

Keane mener at Bolton-kampen gir en pekepinn på hvordan Liverpool skal spille på Anfield mot lag som legger seg dypt.
- Man må forstå at lag kommer hit og legger spillere bak ballen fordi de har respekt for oss. Liverpool er en enorm klubb. Hvis et lag kommer hit og klarer å få med seg noe, er det en stor dag for dem. Noen ganger kan det være vanskelig å bryte dem ned, men det var ikke tilfellet i dag.

- Med de spillerne vi har, vet vi hva vi er kapable til. Noen ganger skjer det ikke, men jeg tror at det alt i alt var en god forestilling fra start til slutt. Vi dominerte kampen. Vi angrep gjennom hele kampen. De haddde ikke mange sjanser.

- Vi måtte være tålmodige for å få det første målet fordi Bolton er et sterkt, fysisk lag. De er vanskelige å bryte ned. Vi visste at det første målet ville åpne opp kampen, og det var tilfellet.

- Det var en overbevisende seier. Jeg er fornøyd med måten vi spilte på. Vi spilte ballen hurtig og gikk fremover. Vi hadde bra med ballinnehav. Det må være tilfredstillende for supporterne også.

I morgen venter Newcastle på St. James' Park klokken 13.00.
- Nå er det viktig å holde det gående. Vi har en vanskelig kamp mot Newcastle. Vi kommer til å reise dit med mye selvtillit etter denne seieren. Forhåpentligvis kan vi reise hjem med tre poeng.

- Det er en tøff kamp. Newcastle er et godt lag. De har vist fremgang i det siste. Det er alltid en vanskelig plass å reise til.

Robbie Keane spilte for en gangs skyld hele kampen da Bolton gjestet Anfield i går. Keane har blitt byttet ut hele 16 av de 21 gangene han har startet for Liverpool.
- Vi bestemmer hvem som spiller og hvem som går ut. Det er opp til staben å lede laget. Ja, han har blitt byttet ut, men disse avgjørelsen tas for lagets beste. Vi gjør det som føles nødvendig for klubben. Det er en lang og besværlig sesong, uttaler Sammy Lee til Liverpool Daily Post.