God motstand for juniorene

Trener Hugh McAuley ser fram til at juniorlaget deltar i prestisjefylt turnering i Villarreal, og forteller om usikker fremtid for Astrit Ajdarevic. Alonso fikk flest stemmer mot Vålerenga.

Møter Ajax og Real Madrid
Liverpools juniorlag skal kommende helg spille i en stor turnering i Villarreal, hvor man møter japanske Kashiwa Reysol lørdag kveld, Real Madrid på søndag og Ajax på mandag.

Etter en pre-season så langt hvor Liverpools U18 lag har bøttet inn med mål er trener Hugh McAuley spent på hvor man står når man møter motstandere av høyere kvalitet.

- Vi har reist til Villarreal de siste par årene og det er en utmerket turnering med en del meget god motstand, sier McAuley til Liverpools hjemmeside.

- Det er bra for våre unge spillere å møte lag som Real Madrid. Dette vil bli tre fine kamper for oss til å kunne vurdere den kvaliteten som våre gutter besitter. Kampen er på 30 minutter i hver omgang og jeg vil rotere på laget slik at alle spillerne vil få minst en kamp.

- Vi har spilt fire kamper så langt under pre-season. Riktignok har det vært mot svakere motstand, men vi har uansett spilt en del god fotball og scoret mange mål. Forhåpentligvis kan vi fortsette med det i Spania. Dette vil bli en virkelig god test for oss og akkurat hva vi behøver foran ligastarten mot Crystal Palace 23.august.

- Vi representerer denne fotballklubben hele tiden, enten det er på vei til flyplassen eller i bussen til kamper. Det er en mengde regler som våre unge spillere må lære og i rettferdighetens navn ble disse stort sett fulgt når vi reiste bort forrige sesong.

- Vi spilte mot Real Madrid og Villarreal forrige sesong og tapte knepet 3-2 og 1-0 i virkelig gode kamper. Vi hadde en veldig ung tropp forrige sesong, men i år er vi litt eldre og har mer erfaring. Det vil bli spennende å se hvordan vi står i forhold til motstanderen, og ikke minst de individuelle spillerne som vi tror kan spille på et høyere nivå.

Liverpools tropp: Astrit Ajdarevic, Christopher Buchtmann, Deale Chamberlain, Andre Wisdom (U16), Alex Cooper, Lauri Dalla Valle, Hakan Duyan, James Ellison, Thomas Ince, Pajtim Kasami, Jack Metcalf, Adam Pepper, Michael Roberts, David Amoo, Nathan Eccleston, Joe Kennedy, Chris Oldfield, Marvin Pourie, Alex Kacaniklic.


Ajdarevic og Highdale er med
Sean Highdale, som ble stygt skadet i en bilulykke i april, har blitt med troppen til Spania mens han jobber seg tilbake til forhåpentligvis å kunne spille igjen. Astrit Ajdarevic er også en del av troppen, til tross for at svensken i sommer har prøvespilt for flere klubber og synes å være på vei bort. Hugh McAuley bekrefter at Ajdarevic ikke ble tatt ut til reservelaget foran denne sesongen.

- Situasjonen med Astrit er at han fortsatt har kontrakt med oss, men kan snakke med andre klubber. Han var sammen med reservelaget på Melwood mot slutten av forrige sesong men det ble avgjort at han ikke skulle bli med videre. Så lenge han fortsatt er vår spiller vil vi ta vare på ham. Hvis han ikke finner seg en ny klubb kan vi fortsatt bruke ham på U18 laget kommende sesong.


Alonso Liverpools beste
I en avstemning på liverpoolfc.tv ble Xabi Alonso kåret til Liverpools beste spiller mot Vålerenga. Han fikk flest stemmer foran Fernando Torres og Yossi Benayoun.