God statistikk mot Stoke

Liverpool har ikke tapt for Stoke siden 1984, og av de åtte kampene mellom lagene siden den gang er seks vunnet og to har endt uavgjort.

Når Liverpool er vertskap for Stoke på lørdag er det første gang lagene møtes siden de røde slo The Potters hele 8-0 i fjerde runde i ligacupen den 29.november 2000. Den kampen gikk på Britannia Stadium, og huskes blant annet for at Robbie Fowler tegnet seg for hat-trick.

Det er nummer to på toppen av Premier League-tabellen som møter nummer to fra bunnen. Dette er kampen der laget med færrest tap møter det med flest tap. Det er det nest beste forsvaret mot det nest svakeste. Det er klubben som har vunnet alle sine hjemmekamper mot klubben som har tapt alle sine bortekamper. Liverpool må med andre ord finne seg i et solid favorittstempel.

Liverpool har ikke tapt noen av de siste åtte kampene mot Stoke. De har vunnet seks av disse, inkludert de siste tre. Sist Stoke slo Liverpool var den 14.april 1984.

Dersom de røde klarer å gjøre tre mål på lørdag vil de bli den tredje klubben til å runde 1000 mål i Premier Leaggue. Manchester United (1223) og Arsenal (1056) var de to første.

Dersom Sami Hyypiä blir å finne i Liverpools startoppstilling på lørdag, vil det vær 300.gang han starter en Premier League-kamp.

Dommer i denne kampen er Andre Marriner (West Midlands).