Gulasci roser Reina

Peter Gulasci skamroser i dag Pepe Reina, og forteller at han har hatt stor nytte av å trene med spanjolen, som alle unge keepere i klubben blir oppfordret til å lære av.

Den innlånte, ungarske keeperreserven Peter Gulasci strør i dag om seg med flatterende gloser idet han omtaler førstekeeper Pepe Reina. Gulasci, som kom fra MTK Hungaria i fjor sommer, forteller LFC Magazine at han så avgjort har dratt nytte av å trene med en keeper han mener er en av de beste i verden:

- Noen ganger får jeg jobbe med Pepe Reina, hvilket helt klart er fordelaktig. Selv når jeg ikke trener med ham, ser jeg veldig nøye på hva han gjør, og selvsagt ser jeg ham også i kamp.

- Han er en fantastisk keeper, en av de beste som finnes, og det faktum at han fortsatt er ung, betyr at han vil bli bedre. Han er veldig kvikk størrelsen tatt i betraktning, og han er veldig god til å ta avgjørelser.

Også Reinas fotarbeid er noe unge Gulasci er imponert over:

- Distribusjon er et annet felt hvor han utmerker seg. Han opererer ikke som en vanlig målmann, han er nesten en ekstra forsvarer. Han har gode føtter, og står nesten aldri på streket uten å involvere seg. Alle unge keepere i klubben blir oppfordret til å spille som ham.

- Pepes andre styrker er ikke like åpenbare. Hans konsentrasjon er eksellent, ofte vil han ikke ha noe å gjøre i lange perioder av kamper, men allikevel foretar han fantastiske redninger når enn det behøves. Som enhver annen keeper gjør han feil, men han legger dem fort bak seg. Det tegner til at han er veldig sterk mentalt. Om jeg kan ha ham som en modell for mitt spill, kan det hjelpe meg en hel del.

Gulasci har denne sesongen knivet med David Martin om en plass på Gary Abletts reservelag, og også andrekeeper Itandje er rangert foran ham i keeperkøen på Anfield. Da ungareren ble spurt om sjansen for å passere de ovennevnte alternativer, repliserte han med følgende:

- Det er en utfordring, det skal være sikkert. Alt jeg kan gjøre er å nyte min fotball, fortsette å jobbe hardt, og se hva som skjer.