Hammill imponerer i Blackpool

Hammill imponerer og Blackpool vil gjerne utvide lånet. McAuley glad ungguttene får sjansen. Flott Paisley-markering. Berger om Gerrard og landslaget. Utrecht i samtaler om Brouwer.

Bare tre kamper inn i sesongen, og Blackpool ønsker å utvide låneoppholdet til Liverpools Adam Hammill. Vingen er på utlån hos Seasiders frem til januar, men etter å ha imponert i de tre første kampene for sin utlånsklubb ønsker nå Blackpool-manager Simon Grayson å forlenge avtalen ut sesongen.

- Vi har snakket om å få forlenget lånet ut sesongen. Liverpool og Adam ønsker å se hvordan ting utvikler seg først. Vi er bare to uker ut i sesongen, og det er fortsatt seks måneder til låneavtalen utløper, så vi får vente og se. Men slik Adam spiller nå ønsker vi beholde ham, uttaler Grayson til Blackpool Gazette.

McAuley glad for at unggutter får sjansen
U18-trener Hugh McAuley lovpriser i dag Rafael Benitez for å gi unge spillere en sjanse til å vise seg frem med førstelaget under preseason.

- En rekke unge spillere har fått sjansen på førstelaget i sommer, og disse spillerne har tatt godt vare på sjansene de har fått. Jeg er sikker på at manageren føler seg trygg på at disse spillerne kan gjøre en jobb for ham i fremtiden, uttaler McAuley til Liverpool Daily Post.

- Spillere som Spearing, Darby, Pacheco og Nemeth har gjort gode inntrykk og vist at de kan håndtere situasjonen. Det store steget er spill i Premier League, og med tiden vil de forhåpentligvis klare det også.

- I tillegg til å produsere unge spillere for reserve- og førstelaget ønsker vi å innprente vinnermentalitet i spillerne. Vi har som mål å vinne flere kamper enn vi taper. U18 har spilt fire treningskamper i sommer. Fire lokalt og fire i Villarreal-turneringen. Vi har i det store og hele spilt bra og gjort mange mål, men det er fortsatt ting vi må jobbe med.

- Vi har et godt balansert lag med plenty av angripere denne sesongen. Jeg skulle ha likt å ha et par forsvarere til, men vi skal greie oss også på den fronten ved å flytte opp skoleguttene til neste nivå.

Tyske Christopher Buchtmann har pådratt seg en liten skade og blir ikke spilleklar til seriepremieren på lørdag. Sean Highdale vil heller ikke spille i den kampen, men gjør nå fremskritt etter den stygge bilulykken han var involvert i  tidligere i år. På akademiet tror man at midtbanespilleren vil bli fullt ut restituert, og at han kan gjøre comeback rundt juletider eller like over nyttår.

Flott Paisley-markering
Liverpool Daily Post melder at hundrevis av mennesker møtte opp da et minnesmerke til ære for den legendariske Liverpool-manageren Bob Paisley ble avduket i hans hjemby Hetton-le-Hole bare timer før Liverpools seriepremiere mot Sunderland.

Paisley ledet Liverpool til tre Europacuptitler, seks ligamesterskap, en UEFA-cup og tre ligacupmesterskap på ni sesonger.

Berger med råd til England
I forkant av Englands privatlandskamp mot Tsjekkia uttaler tidligere Liverpool-spiller Patrik Berger at Steven Gerrard bør få en friere rolle på landslaget.

- Etter min mening er Gerrard en av de beste midtbanespillerne i verden. Han viser vei i Liverpool. De ville ikke være der de er uten ham. England-ledelsen burde gi ham samme friheten som de gjør i Liverpool. Da vil han levere varene, uttaler Berger til tsjekkisk presse.

- Gerrard prater ikke så mye i garderoben. Han er ganske stille. Men han lar fotballen prate for seg ute på banen. Han kan score både med hodet, med høyre fot, venstre fot, på langskudd og på frispark. Han har en utrolig motor, og kan løpe i 90 minutter. For meg fremstår han som den komplette spiller.

Utrecht i samtaler om Brouwer
Nederlandske Utrecht ønsker å låne Jordy Brouwer den kommende sesongen, og i går kom representanter for klubben til Merseyside for å holde samtaler med Liverpool om dette.

- Jordy Brouwer er en spiller som fortsatt er veldig interessant for oss. Vi vil diskutere saken utover uken, uttaler Utrechts tekniske direktør Piet Buter til nederlandsk presse.