Hammill imponerte i debuten

Sesongåpning i The Football League. Hammill imponerte for Blackpool. 90 min for Antwi og Threlfall. 2 min for Hobbs. Martin ubenyttet. AFC Liverpool åpnet med storseier. Liti til Lahti.

Det var sesongåpning i The Football League i dag. Fire av Liverpools utlånte spillere fikk spilletid. Mest imponerte Adam Hammill for Blackpool i 0-1-tapet mot Bristol City.

The Championship
En scoring i det 89. minutt sørget for at Blackpool tapte hjemme mot Bristol City i sesongåpningen. Blackpools offisielle nettside melder at det var flere debutanter som imponerte for hjemmelaget, og trekker spesielt frem Adam Hammill. I vind og regn på Bloomfield Road begynte "The Seasiders" best. Spillet var konsentrert rundt vingene Hammill og Gary Taylor-Fletcher. Det rapporteres at Liverpool-spilleren fikk fansen opp av stolsetene ved flere anledninger. En taktisk endring ved å flytte Hammill fra venstre over til høyre kant virket å være svært vellykket.

Liverpool-spilleren gikk på et utrolig løp like etter pause, men ble taklet. Ballen kom tilbake til Hammill. Dessverre gikk avslutningen akkurat utenfor den ene stolpen. 20-åringen fortsatte å sprudle, og kantspilleren kunne ha avgjort kampen da seks minutter gjensto. Skuddet gikk under Bristol-keeper Weale, men ballen ville likevel ikke over streken. Hammill skjøt fra langt hold litt senere. Weale reddet imidlertid flott.

I det 89. minutt scoret Bristol City kampens eneste mål ved Steve Brooker. En imponerende debut av Hammill, men dessverre null poeng i debuten.

Paul Andersons Nottingham Forest skal i aksjon først i morgen. Da venter tv-kamp hjemme mot Reading. 20-åringen er imidlertid ute i minst en måned grunnet en lårstrekk.

League One
Tranmere-manager Ronnie Moore gjorde etter par forandringer i lagoppstillingen i forhold til de elleve som startet i treningskampen mot Blackpool forrige helg. Godwin Antwi erstattet suspenderte Ian Goodison på høyrebacken. Merseysiderne fikk imidlertid en tung start på sesongen. Swindon seiret 3-1 på County Ground. Både Antwi og den tidligere Liverpool-junioren Charlie Barnett, som ble matchvinner mot Blackpool, var på banen i samtlige minutter for Rovers.

Leicester beseiret MK Dons med 2-0 foran 23351 tilskuere på The Walkers Stadium. Jack Hobbs fikk sin debut for "revene" da han kom inn i det 88. minutt. Hans lagkamerat både i Leicester og Liverpool, David Martin, var henvist til benken av den 32-årige keeperen Paul Henderson.

Robbie Threlfall spilte hele kampen for Hereford i 1-2-tapet borte mot Leyton Orient.

Seier til AFC Liverpool
AFC Liverpool vant i dag 5-0 hjemme i klubbens første ligakamp noensinne. Martin Smeaton, Dean Thurston (2), Ryan Wignall og James Croxton scoret målene i nedsablingen av Darwen. 400 AFC-fans hadde møtt frem på Valerie Park i Prescot. Bortelaget fikk manageren utvist etter håndgemeng. Neste lørdag venter bortekamp mot Rochdale Town.