Håper på en sjanse på førstelaget

Jay Spearing ser frem til sesongåpningen med reservelaget, men håper at han i det minste får en sjanse til å sitte på benken for førstelaget denne sesongen.

Jay Spearing var en av de mest fremtredende på forrige sesongs reservelag. Han innrømmer at det er et ekstra stort press på laget etter sukessen i 2007/08.
  
- Det er mye press på oss denne sesongen etter det vi vant i fjor, og alle vil være ute etter å slå oss, men det er opp til oss å håndtere det presset, uttaler Spearing til Liverpoolfc.tv.
  
- Vi har spillere i troppen til håndtere det presset. Nå må vi vise det på banen og holde vårt høye nivå oppe.
  
- Vi har noen kvalitetsspillere i troppen. Daniel Pacheco viste hva han kan gjøre i pre-season, og Krisztian Nemeth gjorde det også godt. Vi håper de kan fortsette å gjøre det denne sesongen for oss, og score mål.
  
Midtbanespilleren synes reservelagsmanager Gary Ablett gjør en meget god jobb.
- Gary har en stor innflytelse på oss alle. Han har fortalt alle hva han forventer, og også sagt hva sjefen ønsker hvis vi skal ta steget opp til førstelaget. Han har gitt oss stor tro på oss selv, og han vet hva vi alle er i stand til.
  
Spearing er visekaptein på reservelaget.
- Det var en stor ære for meg å få kapteinsbindet av Gray i fjor. Jeg var kaptein på U18, og det var spesielt for meg.
  
- Det var en utrolig sesong for oss i fjor da vi vant tre trofeer. Det var en stor ære. Vi burde ha hatt fire da vi tapte for Marine i finalen i Liverpool Senior Cup.
  
- Vi har noen spesielle individuelle spillere i troppen, men når vi går ut på banen er vi ett lag som kjemper for hverandre.
  
Riverside Stadium er hvor det hele startet for vår reservelaget sist sesong. Abletts mannskap spilte svært bra og kom unna med 1-1. Middlesbroughs mål var en hands som minnet litt om Diego Maradona i VM 1986, men Ray Putterill utlignet fra straffemerket.
- Vi var ikke så veldig glad for det målet, men vi holdt det gående og fikk resultatet. Jeg synes fortsatt vi fortjente mer fra kampen.
  
Jay Spearing har som mål om å imponere Rafael Benítez denne sesongen. Han vet at kampen om en plass på førstelaget er knallhardt. Steven Gerrard, Xabi Alonso, Javier Mascherano, Lucas Leiva og Damien Plessis står alle foran ham i køen. Han er glad for at det er tillatt med syv innbyttere på benken i engelsk liga og cup fra og med denne sesongen.
- Så fort den regelen ble innført, ga det meg mye selvtillit. Det gir meg en stor motiveringsfaktor til å jobbe hardt og spille så godt som jeg kan for å få en plass på benken. Jeg vet det er noen gode spillere her, slik at det vil være vanskelig å komme i startoppstillingen, men å få en plass på benken vil være en stor hjelp for meg.
  
- Det å bli med førstelaget på treningsleir til Sveits var en utrolig opplevelse. Bare det å være involvert med førstelaget og bli sett av sjefen hver dag var så viktig for meg. Jeg ønsket å vise hva jeg kunne gjøre.
  
- Jeg visste jeg skulle til Sveits i slutten av forrige sesong da Gary fortalte meg at sjefen ønsket meg tilbake i trening tidligere med førstelaget. Jeg var klar, og så frem til det i hele sommer.
  
- Det faktum at sjefen var villig til å sette meg inn på laget og gi meg sjansen, var til stor hjelp for selvtilliten min. Jeg bare ønsket å komme meg ut og vise ham hva jeg var i stand til.
  
- Jeg har nå fått vist at jeg er i stand til å håndtere et uttak til førstelaget. Det vil bety alt for meg å være involvert med førstelaget. Å spille regelmessig vil være en drøm.
  
Steven Gerrard har også gitt Spearing noen rosende år.  
- Det er flott å høre klubbens kaptein si at han har tillit til deg. Hvis man hører ham si at han synes jeg er en god spiller, gir det meg stor tillit. Jeg vil forsøke å betale det tilbake nå.
  
- Det er noen gode spillere her jeg kan lære fra, blant annet Stevie, Xabi Alonso, Javier Mascherano, Lucas Leiva og Damien Plessis. Det er ikke noe bedre sted å lære som spiller enn her.
  
- Forrige sesong var et stort år for meg å være involvert med reserver, og jeg spilte nesten alle kampene. Dessverre gikk jeg glipp av den nasjonale finalen på Anfield grunnet skade, men dette året jeg vil virkelig presse meg selv og vise hva jeg er i stand til.