Harris tar til orde for stadiondeling

Manchester United-supporteren som har fått i oppgave å finne en ny eier til Everton FC, Keith Harris, tar nå til orde for at fotballklubbene på Merseyside må bygge felles stadion.

Bare et par dager etter at han gikk ut i pressen og uttalte at han fryktet for fremtiden til både Liverpool og Everton, er Keith Harris i investeringsbanken Seymour Pierce ute i pressen med kontroversielle tanker rundt Merseyside-klubbene igjen. Mannen som har fått i oppdrag å finne en ny eier for Everton, tar nå til orde for at Merseyside-klubbene igjen må vurdere en stadiondeling.

Everton sliter med sine egne stadionplaner i Kirkby, mens Liverpools eiere som kjent har utsatt oppføringen av Liverpools nye storstue i Stanley Park på ubestemt tid grunnet finanskrisen.

Hos klubbene er det for lengst opplest og vedtatt at stadiondeling er uaktuelt. Ditto hos supporterne. Men nå setter altså Harris temaet på dagsorden igjen.

- Dette er et kontroversielt forslag, og ingen tørr å lansere det, men jeg mener at byen Liverpool kan klare seg med en stadion. Hvorfor ikke? Med dagens teknologi kan stadionanleggets farge skiftes fra blå til rødt med en bryter. Da tar man bort et av motargumentene. Det blir imidlertid verre å finne £300M til å finansiere stadionanlegget i dagens finansielle klima, sier Harris til The Times.

- Jeg vet også det vil være mange ting som må løses i forhold til hvordan inntektene skal fordeles, men et delt stadion vil gjøre det mye lettere for folk å investere i begge klubber, legger han til.

Harris, som selv er Manchester United-supporter, påstår også at det ikke finnes noe "innebygd hat" mellom Everton- og Liverpool-supportere som er til hinder for stadiondeling, slik han mener det gjør mellom Manchester United- og Manchester City-fans.

- Jeg vokste opp i Manchester, og tanken på en stadiondeling i Manchester er helt utelukket. Hatet mot hverandre utelukker det. Mitt inntrykk etter å ha besøkt Liverpool er at supporterne der slenger litt med leppa mot hverandre, men det finnes ikke noe innebygd hat, avslutter han.