Havant and Waterlooville i fjerde runde!

Lille Havant and Waterlooville fra Conference 2 slo overraskende ut League One-leder Swansea, og blir motstander i fjerde runde. Sunderland blir motstander i en eventuell 5. runde av Youth Cup.

En skikkelig cupbombe i kveldens omkamp mellom Havant & Waterlooville, da Conference 2-klubben slo ut League One-leder Swansea med 4-2 i en høydramatisk kamp på West Leigh Park. Den lille klubben spiller på det sjette høyeste nivået i England, hvor de ligger på 12. plass i Conference 2 South.

Vertene tok ledelsen etter 4 minutter, da Monk scoret selvmål. Etter 25 minutter doblet Jamie Collins ledelsen, før angriper Rocky Baptiste triplet den tolv minutter senere. Guillem Bauza svarte for Swansea like etter, og da de to minutter etter det igjen fikk straffe - var det nok få som regnet med at vertene skulle ta seg videre. Men Kevin Scriven reddet, og hjemmelaget beholdt en tomålsledelse til pause. Like etter pause reduserte Jason Scotland likevel til 3-2 - og League One-lederne fikk nytt håp. Etter 65 minutter sendte Tom Jordan West Leight Park til himmels da han headet inn 4-2, som ble sluttresultatet.

Liverpools utlånte Paul Anderson ble erstattet av Paul Butler etter 51 minutter.

Møtet med Havant & Waterlooville blir spilt på Anfield lørdag 26. januar, med avspark kl. 16.00 norsk tid.

Sunderland i eventuell femte runde
Liverpool møter som kjent Arsenal i FA Youth Cup på Anfield 29. januar. De røde har vunnet turneringen to år på rad, og vil bli historiske dersom de klarer bragden også i år. Dersom Astrit Ajdarevic og co klarer å slå the Gunners i den nevnte kampen, vil Sunderland vente i femte runde.

Sunderland slo nemlig Macclesfield 2-1 hjemme i kveld, etter scoringer av Martyn Waghorn og Nathan Luscombe. Begge scoringene kom i første omgang.