Havant and Waterlooville tror på sensasjon

Klubbens manager Shaun Gale tror de kan stå for tidenes overrraskelse i FA-cupen. Havant and Waterlooville har fått låne Manchester Uniteds treningsanlegg. Phil Dowd dømmer.

Havant & Waterlooville ligger på 12. plass i Blue Square South, 6. divisjoner lavere enn Liverpool, og sikret seg kamp mot Liverpool gjennom å beseire Swansea forrige uke. De femfaldige europeiske mesterne Liverpool forventes ikke å få en spesiell vanskelig oppgave mot de tidligere mesterne av Southern League. Non-league-klubbens manager Shaun Gale har spillere i stallen som til daglig blant annet jobber som rørleggere, renovatører og taxisjåfårer, men den 38-årige tidligere Barnet- og Exeter-forsvareren drømmer om tidenes sensasjon i FA-cupen.
- Det er fantastisk for en klubb på vårt nivå å ha oppnådd det vi har, å få reise til Anfield i sekstendelsfinalen i verdens største cupturnering.

- Man kunne ikke ha skrevet et bedre manus. For disse guttene, som spiller på deltid, vil det kanskje aldri skje igjen. Å komme så langt som vi har gjort, vil bli vanskelig for noen og enhver i årene som kommer.

- Vi har ingen illusjoner om hvor vanskelig det kommer til å bli, men til hver fotballkamp forbereder vi spillerne og vi reiser dit for å gi vårt beste, ikke bare ta det som en fest.

- Alt er mulig i fotball. Jeg kommer aldri til å ta ut et lag bare for å nyte situasjonen. Man vet aldri hvilket lag Liverpool vil stille. Det er FA-cup og vi skal gå ut der for å vinne som alle andre kamper.

- Hvis Liverpool spiller fantastisk og vi spiller fantastisk, så blir det bare en vinner. Men hvis Liverpool ikke spiller så bra og vi spiller på vårt beste, så kan alt skje.

Havant & Waterlooville har fått låne Manchester Uniteds treningsfasiliteter i oppkjøringen til lørdagens kamp.
- Vi spurte Manchester United om vi kunne trene der. Vi skal bruke innendørsfasilitetene på The Cliff, forteller Gale.

Liverpool sliter både på og utenfor banen om dagen, og Rafael Benítez sliter med samarbeidproblemer med eierene.
- Hvis det noen gang skal være et godt tidspunkt å møte Liverpool, så kan det være nå. Han har gjort en fantastisk jobb der, og jeg tror ikke han har mistet mye søvn ved tanken på å møte oss.

- Gjennom årenes løp har non-league-lag beseiret lag i øverste divisjon, men når man ser på tilstanden i Premier League nå, med alle de utenlandske spillerne og de utenlandske managerne, så tror jeg ikke dette har blitt oppnådd av noen før.

- Ikke mot et slikt stort lag, en av en største i verden, mot et så lite lag. Jeg er sikker på at de skjelver i buksene.

Phil Dowd er satt opp til å dømme Liverpool-Havant & Waterlooville. Han får med seg assitentene G M Brittain og R Burton. L S Mason er fjerdedommer.

Skulle det nærmest utenkelige skje at Liverpool spiller uavgjort mot "6.divisjonslaget" på Anfield lørdag, så er omkampen satt opp til onsdag 13. februar kl. 20:45, skriver FA i sin cupbulletin (pdf-fil) onsdag.