Hicks ødelegger klubben

Chris Bascombe, tidligere journalist i Liverpool Echo med LFC som spesialfelt, skriver i dagens utgave av News of the World om den meget alvorlige situasjonen på Anfield. Søndagsrykter.

Chris Bascombe om situasjonen på Anfield
Tom Hicks ønske om ikke å trekke seg ut truer hjertet og sjela til den stolte klubben. Texaneren ser ut til ikke ha ha begrep om hvilken skade han påfører klubben og hvilke konsekvenser det kan få langsiktig. Supporterne ønsker ham ut. Rundt 90 prosent av hans ansatte ønsker ham ut. Det gjør spillerne og George Gillett også.

- I øyeblikket kan situasjonen beskrives som katastrofal, innrømmer en sentral Anfield-kilde.

Hicks beholdt kontrollen over klubben ved å påføre Liverpool £350M i gjeld. Han trenger fremdeles ytterligere £300M i løpet av de tre neste månedene for å begynne arbeidet med det nye stadionanlegget i Stanley Park i tide. Og dersom han vil kjøpe ut sin partner George Gillett, må han skaffe til veie nye £200M.

Det er det sistnevnte beløpet, og ikke stadionpengene, som har vært Hicks' prioritet de siste ukene fordi han vil kjempe mot Dubai International Capitals forsøk på å kjøpe seg inn i klubben. Dette til tross for at DIC alene har råd til å bygge nytt stadion og styrke spillerstallen uten å be bankene om lån.

Istedenfor å selge ut med godt overskudd leter Hicks etter en alternativ investor som kan samarbeide med ham i Liverpool. Konsekvensene om han kjøper ut Gillett alene vil bli alvorlige.

Texaneren ønsker å fjerne personer i hierarkiet for å sikre at all motstand mot hans formannsverv forsvinner. Rick Parry og David Moores vil bli de første til å forlate klubben, noe som også kutter DICs ivei inn i klubben.

Hvis Gillett selger til Hicks, vil Liverpool gå en usikker fremtid i møte med stor gjeldsbyrde. Klubben må alene betale £30M i renter, noe som betyr at det å vinne Champions League hver sesong ikke vil dekke disse utgiftene.

Hicks har også nektet å kommentere hvor sommerens transferbudsjett skal komme fra, noe som leder en til å tro at nye banklån vil måtte tas opp. Dette er den samme fatale vei Leeds tok under ledelse av formann Peter Ridsdale.

Bare supporternes protester og avansement i Champions League har reddet Benítez, men Hicks går nå inn for å beholde manageren i ytterligere to år, det vil si ut kontraktstiden, såfremt Rafa ikke går ut offtenlig igjen og kritiserer eierne. Det ser ikke ut som Hicks vil forlenge Benítez' kontrakt utover det, noe som under normale omstendigheter ville blitt gjort til sommeren.

Dersom Benítez skulle få sparken, så vil nok heller få managere være fristet til å ta over på Anfield under de nåværende forhold.

Gillett har tiet etter at det ble kjent at de to amerikanske eierne sliter med samarbeidet, men i motsetning til Hicks har han ikke gjort noe for å dempe spekulasjonene om at han ønsker å selge seg ut. DIC håper at Gillett vil være katalysatoren som får Hicks på andre tanker. Mens Hicks insisterer på at Gillett ikke kan selge uten hans samtykke, og det gjelder også motsatt vei. Hvis Gillett nekter å selge til Hicks, så vil situasjonen forbli fastlåst, og texanerens frustrasjon kommer til å øke.

Spørsmålet er hvor oppriktig Gillett er når han forteller sine allierte på Anfield at han bryr seg om Liverpools fremtid. Liverpools supportere vil i hvert fall blitt mer oppmuntret hvis Gillett hadde sagt noe slikt offentlig. The Kops beste håp er å feste seg til et kors og be, avslutter Chris Bascombe.

Søndagsrykter
De engelske tabloidavisene er som vanlig fulle av overgangsrykter på en søndag.
* Fulham-manager Roy Hodgson vil ha Harry Kewell. Australierens kontrakt går ut til sommeren, og "The Cottagers" vil forsøke å hente spilleren dersom de beholder plassen i Premier League.

* Tottenhams manager Juande Ramos ønsker å snappe Scott Carson foran nesen på Aston Villa. Ramos er ikke spesielt imponert over Paul Robinson, og leter etter en erstatter. Carson er allerede linket til en £10M-overgang til Aston Villa til sommeren, men Ramos håper nå å vinne kampen om keeperen.

* Sami Hyypiä kommer til å forlenge kontrakten med ett år.

* Peter Crouch skal ha blitt tilbudt en avtale verdt £35000 i uka for å bli på Anfield. Hans nåværende fireårskontrakt gir ham visstnok en ukelønn på £20000.