Hicks og Gillett må inn på teppet

Britiske myndigheter er bekymret for utviklingen med utenlandske eiere i fotballklubbene på øyriket. Sabra har solgt ut tre kamper allerede.

Liverpool Echo melder at Liverpools amerikanske eiere blir kalt inn på teppet av britiske myndigheter. Tom Hicks og George Gillett har blitt invitert til en britisk parlamentshøring om utenlandsk eierskap av britiske fotballklubber, sammen med blant andre Manchester Citys Thaksin Shinawatra.

Lovgivende myndigheter i Storbritannia etterforsker problemer som har oppstått i forbindelse med at engelske Premier League-klubber eies av utlendinger. Store supporterskarer har uttrykt bekymring over at utenlandske investorer får stadig større makt i engelsk fotball.

Etterforskningsledelsen har også kalt inn Inter-manager Jose Mourinho for å diskutere hans forhold til Chelsea-eier Roman Abramovich. Duoen kom som kjent på kollisjonskurs, noe som førte til portugiserens avgang som Chelsea-manager.

Ingen dato har blitt fastsatt for høringen ennå.

Sabra utsolgt for Chelsea
Vår samarbeidspartner på reisesiden, Sabra Sportsreiser, melder at de i dag har solgt ut de siste plassene på hjemmekampen mot Chelsea kommende sesong. Dermed har Sabra allerede solgt ut hjemmekampene mot Everton, Manchester United og Chelsea siden de åpnet for salg av sine turer onsdag morgen.