Hicks og Gillett sier nei til kamper i utlandet

Det virker som klubbens eiere er på linje med supporterne i spørsmålet om en 39.serierunde i utlandet. Amerikanerne er i mot ideen, ifølge et brev fra Liverpool FC datert 30.november.

En artikkel i The Daily Telegraph i helgen viser at Liverpool er en av minst tre Premier League-klubber som ikke støtter PL-ledelsens forslag om å spille en 39. serierunde i utlandet fra vinteren 2011. De andre to klubbene som allerede har gjort det klart at de ikke vil støtte forslaget er Sunderland og Middlesbrough. De tre klubbene skal være sterkt i mot forslaget. Dette er utvilsomt en strek i regningen for Premier League-sjef Richard Scudamore, som hevdet at han hadde alle klubbene med seg på dette.

Forslaget skal ha blitt lagt frem for klubbene i et brev allerede i oktober, etter initiativ fra tidligere West Ham-formann Eggert Magnusson. Kun de tre nevnte klubber svarte på brevet, og samtlige var altså sterkt i mot ideen.

Liverpools respons var ført i pennen av daglig leder Rick Parry. Han skrev følgende i et brev til Premier League datert 30.november:

"Våre eiere har bedt meg om å svare på Deres brev av 30.oktober. Vårt styre har aldri vurdert ideen om å spille Premier League-kamper i utlandet. Spørsmålet har aldri vært oppe. Vi skal nå investere tungt i et nytt stadion, og det vil være helt uaktuelt for oss spille kamper i utlandet i stedet for å benytte det."

Svarene fra Middlesbrough og Sunderland var like klare i sin ordlyd.

Forslaget har skapt en storm av protester fra sinte fotballsupportere over hele Storbritannia, og statsminister Gordon Brown har gått til det skritt å oppfordre Premier League til å lytte til fansen.