Hicks og Gillett slår tilbake mot banktopp

Tom Hicks og George Gillett avviser påstander om at de står overfor alvorlige problemer med å betjene gjelden som følge av den globale finanskrisen.

Selv om både Tom Hicks og George Gillett ikke direkte har kommentert det, skal de være lite begeistrert for innblandingen fra Keith Harris, som tidligere i uken uttrykte sin bekymring over utviklingen i Liverpool FC.

- Keith har en agenda her og gjør ugagn. Sannheten er at gjelden vår er lavere enn folk tror. Den er håndterbar ut i fra klubbens fortjeneste, sier en kilde nær Liverpools eiere.

- Alle toppklubbene har gjeld, og Liverpools er faktisk lavere enn gjelden til Arsenal og Manchester United.

Amerikanerne holder fast ved at den faktiske gjelden i Royal Bank of Scotland og Wachovia er på rundt £200 millioner i stedet for £ 50 millioner som det rapporteres jevnlig.

Kilder nær amerikanerne forsvarerer forretningsplanen. De setter den faktiske gjelden til £265 millioner, hvor det tilkommer en ubrukt kassakreditt på £50 millioner og £30 millioner som skal brukes på det nye stadionanlegget.

Hicks og Gillett har også bidratt med £60 millioner i kontanter overfor bankene. Det gir en netto gjeld på £205 millioner. Det vil i så fall være litt over fem ganger så mye som fortjenesten på £35-40 millioner kroner, et tall som hevdes å være tilnærmet lik konkurrentenes, som for eksempel Manchester United og Arsenal. Hicks og Gillett har tenkt å bruke Liverpools overskudd til å betale renter på lånet.

Kilde: Daily Telegraph