Hyypiä: - Det er et sjokk

Hyypiä er meget skuffet over ikke å ha blitt påmeldt til CL. Han synes beskjeden kom sent. Ikke vurdert å søke engelsk statsborgerskap. Riera gleder seg til å spille med Torres.

Sami Hyypiä er ikke blant de 25 spillerne (A-listen) Liverpool har påmeldt til Champions League for første halvdel av 2008/09-sesongen. Midtstopperen har spilt 67 Champions League-kamper og 94 e-cupkamper totalt for Liverpool. Den snart 35-årige finnen utaler fra Finlands landslagssamling at han er svært skuffet over avgjørelsen, men forstår at det er UEFAs regelverk som har framtvunget den.
- Managerens beslutning er en stor skuffelse for meg, og det er nedslående. Jeg er et stort konkurransemenneske, og det er derfor ekstra vanskelig å svelge. Jeg forstår at de nye reglene fører til en valgsituasjon, men det betyr ikke at beskjeden ikke var et sjokk eller en overraskelse, sier Hyypiä til det finske fotballforbundets nettside.

Hyypiä har ikke vurdert muligheten for å søke engelsk statsborgerskap.
- Nei, det har jeg ikke tenkt på. Jeg er finsk, så klart. Hvis jeg ikke passer til å være finsk, så vil jeg ikke søke andre løsninger.

- Jeg har alltid opptrådt profesjonellt innen fotballen. Det skal jeg gjøre nå også. Avgjørelsen var et tilbakeslag, men slik er fotballen. Mellom nedturene er det bare å se fremover. Det har jeg gjort tidligere.

Hyypiä synes han fikk beskjeden meget sent.
- Tidspunktet var meget opplagt. De ville ikke at jeg skulle dra andre steder, så beslutningen ble fortalt meg etter fristens utløp (2.september kl. 00.00). Liverpool gikk offentlig ut og fortalte at de hadde fått bud på meg, men de avslo dem. Så det betyr kanskje at jeg fremdeles er i planene for denne sesongen. Jeg vet ikke om jeg hadde ønsket en overgang hvis hadde jeg visst dette med Champions League-påmeldingen før vinduet stengte.

- Spillerne vil spille på høyest mulig nivå. Jeg har spilt i Champions League tidligere, og det vil bli meget vanskelig å se kampene fra tribunen.

Etter gruppespillet, men før åttendedelsfinalene kan maksimalt tre spillere på listen over 25 spillere skiftes ut selv om kravene til hjemmeavlede spillere fortsatt må innfris. Så det kan likevel bli Champions League-fotball på Hyypiä denne sesongen.

Riera gleder seg til å spille med Torres
Albert Riera ser frem til å spille sammen med Fernando Torres
- Det er perfekt for meg som liker å få ballen så ofte som mulig inn i straffefeltet å spille sammen med en av de beste spillerene i verden, uttaler Riera til Liverpool Echo.

- Jeg er sikker på at vi kan finne tonen på banen. Jeg kan ikke vente med å spille sammen med ham og resten av laget. Men det er opp til sjefen å bestemme hvem som skal spille.

- Jeg vil like å spille alle kampene enten det er liga, FA-cup eller Carling Cup.

- Jeg må sørge for at jeg er i form til hver kamp, så er det opp til manageren å bestemme om jeg skal spille.

- Jeg er ikke en type spiller som lver 20-30 mål per sesong, men jeg kan love at jeg vil gi 100% i hver enkelt kamp.

Kantspilleren innrømmer at Benítez var en av årsakene til at han ønsket seg til Anfield.
- Jeg kjenner sjefen. Jeg vet at han er en trener som får maksimalt ut av hver spiller, og det var viktig for meg.