Hyypiä ute av CL-troppen

Sami Hyypiä har ikke blitt påmeldt til gruppespillet i Champions League. Han ble trolig ofret grunnet kravet om minst åtte lokalt utviklede spillere. Unggutten Steven Irwin er én av disse åtte.

UEFA har offentliggjort spillertroppene til gruppespillet i Champions League. Liverpool har gjort seks endringer sammenlignet med de som var påmeldt til kvalifiseringskampene mot Standard Liège. Det mest oppsiktsvekkende er at Sami Hyypiä er utelatt. Rafael Benítez har hatt litt hodebry da han skal ta ut maksimum 25 spillere, der åtte spillere skal være trent frem i en klubb i eget nasjonalt forbund. Minst fire av de åtte må være fra egen klubb. Det er her Sami Hyypiä nok har blitt ofret til fordel for unggutten Steven Irwin. Ellers er Javier Mascherano og Lucas tilgjengelige etter spill i de olympiske leker.

Liverpool har gjort følgende endringer etter kvalifiseringskampene mot Liége.
INN: Albert Riera (fra Espanyol), Javier Mascherano (tilbake fra OL), Lucas Leiva (tilbake fra OL), David N'Gog, Philipp Degen (tilbake fra skade), Steven Irwin (overført fra spillerliste B).

UT: Sami Hyypiä, Emilian Insúa, Damien Plessis, Nabil El Zhar, Andriy Voroin (utlånt til Hertha), Steve Finnan (til Espanyol).

En klubbtrent spiller er en spiller som i alderen 15 til 21 år har vært registrert i samme klubb i minst tre sesonger. En nasjonalt trent spiller er en spiller som i perioden 15 til 21 år har vært tre sesonger i en klubb tilhørende det nasjonale forbundet.

CHAMPIONS LEAGUE-TROPPEN

Keepere
1 Diego Cavalieri
25 Pepe Reina
41 Martin Hansen *

Forsvarsspillere
2 Andrea Dossena
5 Daniel Agger
12 Fábio Aurélio
17 Álvaro Arbeloa
23 Jamie Carragher #
27 Philipp Degen
32 Stephen Darby #
34 Martin Kelly #
36 Steven Irwin #
37 Martin Skrtel

Midtbanespillere
8 Steven Gerrard #
11 Albert Riera
14 Xabi Alonso
15 Yossi Benayoun
16 Jermaine Pennant ¤
20 Javier Mascherano
21 Lucas Leiva
26 Jay Spearing #
35 Ryan Flynn *

Angripere
7 Robbie Keane ¤
9 Fernando Torres
18 Dirk Kuyt
19 Ryan Babel
24 David N'Gog
39 Nathan Eccleston * 

Tegnforklaring:
# Klubbtrent
¤ Nasjonalt trent
* Spillerliste B (spillere født etter 1.1.1987 og som har vært minst to sesonger sammenhengende i klubben fra de var 15 år)