Ingen fare for Aggers karriere

Daniel Agger skal være frisk og tilbake for fullt når neste sesong starter, forsikrer Rafael Benitez. Internasjonale oppgaver for unggutter.

Agger tilbake til høsten
Liverpools skadeforfulgte danske midtstopper, Daniel Agger, er som kjent ute for resten av sesongen. Nå går Liverpool-manager Rafael Benitez ut og beroliger de som frykter for karrieren til Agger.

- Han vil være ute av spill i tre-fire måneder, men er tilbake til ligastarten i august, sier Rafa som er veldig lettet etter at Agger nå er operert, men at han er i spill igjen i god tid til oppkjøringen for kommende sesong.

Manageren sier at klubbledelsen har vært i kontakt med ulike leger.

- Alt er gjort på riktig måte. De fortalte oss at beinet var leget. Kanskje kunne han begynne å spille, men alt avhenger om han føler noe smerte. Han spilte for reservelagene i 45 minutter og hadde en føling av skaden, men kunne trene dagen etter. Neste kampen han spilte var han i aksjon i 60 minutter og det samme skjedde. Men denne gang følte han smerten også tre-fire dager etterpå, sier Rafa.

Tidligere ble Liverpool fortalt at Aggers skade ville gå over naturlig og at ikke operasjon var nødvendig.

- Vi hadde ingen mistankeom at operasjon var nødvendig. Vi snakket med to-tre doktorer, som sa at hvile var tilstrekkelig for denne type skade. Alle eksperter sa at en operasjon var absolutt siste utvei. Men nå, etter å ha snakket med flere leger, så trengte han en operasjon. Aggers problem er hans andre metatarsal og det er vanskeligere enn den skaden Alonso hadde, som brakk sin fjerde metatarsal, siden det er mer press på den andre, sier Benitez.

Internasjonale oppgaver for røde unggutter
Alexander Kacaniklic er tatt ut på det svenske U17-landslaget som skal gjennom en EM-kvalifisering i slutten av mars. For Sveriges del innebærer dette en reise til Serbia, der de skal spille mot Tsjekkia 26. mars, Slovakia 28. mars og Serbia 31. mars. Gruppevinneren er kvalifisert for EM-sluttspillet i Tyrkia i mai.

Alex Cooper spilte de siste 20 minuttene (U17 spiller to ganger 40 minutter) da Skottlands U17-lag slo Nord-Irland 3-1 i den første kampen i skottenes EM-kvalifiseringsrunde. Slovenia og Wales er de to andre lagene i denne gruppa.