Innspurten i gruppe D

Du vil få god odds på at Liverpool ikke går videre til sluttspillet, men det kan fremdeles skje. Slik status i de øvrige gruppene er nå, vil det være fordel med gruppeseier.

Atletico Madrid og Liverpool ligger likt på poeng og innbyrdes, men ett ekstra plussmål skiller lagene på toppen av gruppe D før de to siste rundene. Slik det ser ut nå vil det overraske mange om ikke det er de lagene som går videre, men det kan fremdeles skje.

Dersom Liverpool vinner mot Marseille i dag, er de defintivt videre. Ender oppgjøret med poengdeling, er Liverpool også videre om Atletico klarer å ta poeng fra PSV Eindhoven hjemme på Vicente Calderon foran tomme tribuner.

Skulle PSV Eindhoven vinne den kampen, samtidig som Liverpool avgir poeng hjemme mot Marseille, vil PSV stå på 6 poeng, og Liverpool på 9, før den siste kampen på Phillips Stadion i Eindhoven. Dersom vertene da skulle slå Liverpool med mer enn 3-1 (som var resultatet på Anfield), vil altså nederlenderne gå videre på innbyrdes oppgjør, mens de røde må spille UEFA cup. Om Liverpool skulle tape i kveld, og PSV skulle vinne, vil det være nok for PSV om de vinner kampen i Eindhoven om to uker.

Skal Liverpool vinne gruppen, må de sørge for å sikre seg flere poeng og en bedre målforskjell enn Atletico på de to neste kampene, som er mot Marseille hjemme og PSV borte. Atletico har PSV hjemme og Marseille borte. Rafa har varslet at han kan komme til å bruke de nestbeste i Eindhoven, dersom klubben hans skulle sikre sin plass blant de 16 beste i dag, så da spørs det hvor høy prioritet en gruppeseier vil ha.

Om man ser på hvem man kan møte dersom man vinner gruppen, av de som topper den per i dag, ser det ut til å være en god fordel å vinne gruppen. De øvrige gruppetoerne per nå er Roma, Anorthosis, Sporting, Villarreal, Bayern München, Porto og Real Madrid.

Om man skulle ende som toer, er de øvrige gruppelederne som man kan risikere å møte følgende lag: Inter, Barcelona, Lyon og Juventus.