Italiensk football fasinerer Alonso

Xabi Alonso åpner døren for Juventus og italiensk fotball, før han møter flere av hva som kan bli hans kommende lagkamerater i morgen.

Xabi Alonso prøver å fokusere mot en klassisk kvartfinale mellom Spania og Italia i morgen, men mange er likevel opptatt av om midtbanespilleren vil forlate Liverpool og reise til Torino og Juventus.

Den elegante pasningsspilleren sier før kampen mot de azurblå at italiensk fotball tiltrekker ham, og at Juventus nok er den største klubben i støvlelandet.

Xabi la inn en god søknad om startplass i kvartfinalen ved å være banens beste da spanjolene benyttet sine reserver mot Hellas, men trolig må han starte også på benken mot Italia. Hvis han får spilletid kan det bli mot kommende lagkamerater som Buffon, Chiellini, Camoranesi og Del Piero.

- Jeg har lite å si om Juventus for øyeblikket, da jeg er veldig fokusert på Euro 2008 og Spania, forklarer Alonso overfor pressen som er tilstede på EM.

- Vi får se hva som skjer med Juve. Jeg har tilbrakt fire fantastiske år med Liverpool, men jeg må innrømme at jeg alltid har vært fasinert av italiensk fotball.

- Juve er et av de største lagene i Europa, og kanskje det største i Italia. De har mange fans, ikke bare i Italia men over hele verden.

- De er en klubb som ønsker å vinne ligaen igjen, og også konkurrere i Champions League.