Jack Hobbs er klar for spill

Unggutten Jack Hobbs klar til å starte mot Luton. Pandev tilbakeviser kontakt. Alex Cooper er rød. Varierende for utlånsspillerne. Flere Premier-lag ute. Ayestaran til Sociedad. Ny dato for mini-derby.

Jack Hobbs er klar
Liverpools unge forsvarsspiller Jack Hobbs er klar for spill fra start i morgendagens kamp mot Luton Town. Tenåringen er klar for å fortsette sin fotballutdanning ved å få spille blant de beste i FA-cupens tredje runde. Liverpools store problemer med skadde defensive spillere kan meget vel bane vei for Hobbs.

19-åringen har spilt mot veteraner som Robbie Fowler, Jimmy Floyd Hasselbaink og Nicolas Anelka i sin korte karriere så langt. Og Jack har gjort en god figur.

Med skadeproblemer på spillere som Alvaro Arbeloa, Fabio Aurelio, Sami Hyypiä og Daniel Agger har det vært god bruk for Jack Hobbs så langt denne sesongen.

- Vi vil avvente skadesituasjonen på disse fire, men unggutter som Hobbs og Lucas Leiva kan bli involvert, sier Liverpool-manager Rafael Benitez.

- Det var stort å starte kampen mot Cardiff, spille mot erfarne angripere som Fowler og Hasselbaink. Det er slike erfaringer man lærer av. De er kanskje ikke på toppen av sine karrierer, men jeg og resten av forsvaret måtte være på tå hev da vi spilte mot dem, sier unggutten.

Mot Anelka spilte Hobbs da Jamie Carragher var skadet da de slo Bolton tidlig i desember. Hobbs kom inn som reserve i andre omgang da Liverpool ledet 2-0.

- En av kompisene mine sendte en tekstmelding til meg og sa at jeg hadde Anelka i lomma. Sånn var det ikke, spør du meg. Han hadde vel kanskje mistet interessen for kampen på det tidspunktet jeg kom inn, sier Hobbs.

Når Jack reflekterer på karrieren sin så langt så kommer han til at det gir han selvtillit når manageren setter ham på førstelaget.

- Etter å ha fått muligheten i noen kamper, så betyr det at han har troen på meg. Jeg må betale tilbake den tilliten ved å levere godt spill. Forhåpentligvis vil jeg få sjansene til å gjøre det i andre halvdel av sesongen, sier Hobbs.

Pandev tilbakeviser kontakt
Lazios midtbanespiller Goran Pandev tilbakeviser at han skal ha vært i kontakt med flere Premier League-klubber om en overgang. Setanta Sports melder at klubber som Liverpool, Tottenham og Everton har vist interesse for spilleren.

- Jeg er lykkelig der jeg er, sier Pandev, som tror han spiller i Serie A det neste halvåret også.

Cooper klar
Alex Cooper har endelig signert kontrakten med Liverpool. Unggutten som spiller på det skotske U17-landslaget og på er ving på Ross Countys lag i Division One i Skottland i en alder av 16 år, kostet 100 000 pund. Han har skrytt veldig av måten han ble behandlet på på Anfield i forhold til de andre lagene som var interessert i ham

Varierende for utlånsspillerne
Det har vært en varierende lørdag for Liverpools utlånsspillere. Danny Guthrie spilte hele kampen da Bolton røyk ut av FA-cupen med 0-1 mot Championship-klubben 0-1. Paul Anderson spilte ikke da Swansea spilte 1-1 mot ikkeliga-klubben Havant and Waterlooville. Adam Hamill (bildet) spilte 85 minutter da Southampton slo Leicester 2-0 i FA-cupen. Besian Idrizaj spilte ikke da Crystal Palace tapte 2-0 mot Watford i FA-cupen. Keeper Scott Carson sto i mål for Aston Villa i cupkampen mot Manchester United, en kamp der Villa røyk ut med 0-2.

Everton ute
Everton ble lørdag ettermiddag slått ut av FA-cupen med 1-0 hjemme for Oldham. Gary McDonald scoret målet til League-One-laget og er meget populær blant de røde på Merseyside. Everton var ikke eneste Premier League-lag som røyk ut lørdag. Blackburn ble slått ut av Coventry, Bolton av Sheffield United, Sunderland av Wigan, Birmingham for Huddersfield og Aston Villa for Manchester United.

Pako til Real Sociedad
Den tidligere Liverpool-treneren Pako Ayestaran ble lørdag klar for Real Sociedad og skal ifølge den spanske avisa Marca være i trener- og støtteapparatet som rådgiver for manager Chris Coleman.

Ny dato for mini-derby
Liverpools U18-kamp mot Everton er flyttet til fredag 11. januar. Kampen vil gå på Evertons nye treningsbane i Finch Farm i Halewood. Kampen starter klokken 15, lokal tid.